Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LaLiga 2016
Foto:

Historisk match nÀr LaLiga besöker Linköpings F

I den första upplagan av LaLiga Women Tour den 7 augusti kl 16:00 kommer LFC spela mot Atlético de Madrid. Syftet Àr att marknadsföra LaLiga och stÀrka samarbetet pÄ klubbnivÄ i Europa.

LFP World Challenge skapades 2014 av spanska fotbollsligan LaLiga med stöd frÄn idrottsrÄdet i spanska regeringen (CSD) och det spanska institutet för utrikeshandel (ICEX).
Initiativet syftar till att föra samman de bÀsta professionella klubbarna runt om i vÀrlden för att höja internationellt bilden av spansk fotboll och vÀrdet av spanska företag., samt skapa möjligheter genom kultur- och affÀrshÀndelser drar nytta av den synergier i aktivering av ett sportevenemang.

För första gÄngen anordnas LaLiga Women Tour dÄ Club Atlético de Madrid Femenino, vinnare av 2016-Ärs Queens Cup samt tredje plats i LaLiga Feminin, kommer pÄ och spelar mot Linköpings FC och Eskilstuna United.

- Vi Àr stolta och glada att de vÀljer oss i denna första upplagan av LaLiga Women Tour, sÀger bÄde Maria Hagström, klubbdirektör Linköpings FC och Viktor Eriksson, sportchef och trÀnare Eskilstuna United.

- Det Àr alltid bra att fÄ internationellt motstÄnd och Àven att bjuda Linköpingpubliken pÄ det, sÀger Maria Hagström. Vi ser det Àven som ett positivt steg i utvecklingen att europeiska ligor och klubbar pÄ damsidan samarbetar för damklubbfotbollens utveckling.

Viktor Eriksson ser Ă€ven en stor fördel i det internationella motstĂ„ndet inför lagets debut i UEFA Women’s Champions League i höst. - Det Ă€r en bra uppladdning för oss och Ă€ven ett viktigt event för att lyfta damklubbfotbollen Ă€n med lokalt, nationellt och internationellt.

Elitfotboll Dam ( EFD) har haft en dialog med LaLiga under vÄren och samarbetet har kommit fram till att eventet kan bli av i Sverige. - Att Damallsvenskan var att ett attraktivt val för den första upplagan av LaLiga Women Tour Àr vi stolta över, sÀger Linda Wijkström generalsekreterare EFD. En intressant utveckling sker i Europa nÀr det gÀller klubbfotboll pÄ damsidan och samarbeten gör att det kan skapa ytterligare vÀrden för oss som liga.

Matcherna kommer spelas:
Linköpings FC - Club Atlético de Madrid Femenino 7 augusti 16.00 pÄ Linköping Arena
Eskilstuna United - Club Atlético de Madrid Femenino 10 augusti 19.00 pÄ Tunavallen

Matcherna kommer Àven att sÀndas pÄ LaLiga:s officiella kanal pÄ youtube.com

2016-07-07 14:35

Skrivet av: webredaktionen