Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Daniel Pettersson taktiksnack med Marie-Louise Sk√
Foto: Tobias Josefsson

√Ąntligen premi√§r!

Det har dragit ihop sig för seriepremiär och LFC ställs i premiärmatchen mot nykomlingen Umeå Södra. Här kan du läsa tränaren Daniel Petterssons tankar inför det som komma skall.

Efter många turer fram och tillbaka med ändrade speldatum och flytt av diverse matcher hit och dit så är det äntligen dags för seriepremiär. Den här gången blir det mot en ny bekantskap i form av Umeå Södra, en pigg nykomling från Division 1 Norra. De visade redan i premiären att de inte kommer bli någon slagpåse i år genom att slå Sunnanå med 2-1. Ett Sunnanå som ju kom på femte plats förra året.

Men vi fokuserar bara på vårt eget och det har sett bättre och bättre ut ju längre in på försäsongen vi kommit. Jag tycker att spelidén börjar sitta och spelarna börjar bli komfortabla i sina roller och med sina medspelare. Konkurrensen är stenhård på många platser vilket märks inte minst på träningarna och det är precis den konkurrensen man vill åt som tränare. Det kan visa oerhört viktigt i slutet av matcherna att kunna byta in spelare utan att det märks på kvaliteten och som i stället kan komma in med ny energi och sätta sin prägel på matchbilden.

Av premiäromgången att döma så kommer det kanske bli en jämnare serie i år och det är så klart att önska. För egen del är vi självklart grymt revanschsugna från förra årets säsong där serien i princip var över innan den ens hann börja. De lärdomar vi tagit med oss från i fjol är dock många och vi känner oss bra rustade på alla plan inför årets säsong. Även om just premiärmatcher inte brukar vara så välspelade alla gånger, så hoppas jag så klart på en bra match där dock poängen är viktigare än spelet.

Daniel Pettersson, tränare LFC

2008-04-11 10:30

Skrivet av: Daniel Pettersson