Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Josefine Öqvist och Maria Karlsson
Foto: Tobias Josefsson

Maria uttagen i landslaget

PÃ¥ tisdagen blev Maria Karlsson inkallad till den svenska landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Ungern och Italien.

Den svenska landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Ungern och Italien är fylld av spelare från Linköpings FC. Inte mindre än sju LFC-spelare finns nu med i den trupp förbundskapten Thomas Dennerby tagit ut till de två matcherna.

Den senaste i raden av LFC-bidrag till den blågula truppen är Maria Karlsson som på tisdagen blev inkallad till truppen när Djurgårdens Linda Forsberg tvingats lämna återbud.

De sju spelare från LFC som Dennerby kallat är: Hedvig Lindahl, Sara Larsson, Charlotte Rohlin, Caroline Seger, Jessica Landström, Maria Karlsson och Josefine Öqvist.

"Jossan" ett osäkert kort
För Josefine Öqvist är det dock högst osäkert om det kan bli fråga om spel. Josefine har dragits med en skada och testade sin status så sent som i måndags med inte allt för lyckat resultat.

Efter diskussioner mellan LFC:s läkarteam och landslagsläkaren Johan Leandersson har man beslutat att "Jossan" följer med den övriga landslagstruppen och kommer att genomgå nya tester. Om hennes status är så att hon inte är hundraprocentigt återställd kommer hon att återvända för rehab i Linköping.

- Även om jag är skeptisk till att släppa i väg "Jossan" så måste vi lita på landslagsledningens kompetens gällande användandet av våra spelare, säger LFC:s fotbollsansvarige Bengt Ekholm.

2008-04-30 15:20

Skrivet av: Anders Nilsson