Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Charlotte Rohlin
Foto: Tobias Josefsson

Fina LFC-insatser mot USA

De fem LFC-spelarna som fanns med i den svenska startelvan mot USA svarade alla för fina prestationer i landskampen som USA vann med uddamålet.

Fem LFC-spelare fanns med i den blågula elvan när landskampen mot USA blåstes igång på Norrvalla IP i Skellefteå på lördagen.

Samtliga Linköpingsspelare gjorde riktigt bra ifrån sig i matchen som USA vann med 1-0. Ett mål som kom till efter en hörna i den 39:e minuten där Carli Lloyd avlossade ett skott som styrde via en svensk spelare och helt ställde Hedvig Lindahl i det svenska målet.

Sverige gjorde en stark match mot USA och var minst värda ett oavgjort resultat i matchen. I morgon söndag tas den svenska truppen till OS i Peking ut och av lördagens insatser att döma borde samtliga LFC-spelare få en biljett till Kina.

LFC-spelarna i matchen
Hedvig Lindahl vaktade det svenska målet och spelade samtliga 90 minuter. Sara Larsson tvingades kliva av efter 17 minuters spel då en lårkaka hindrade henne från att kunna gå för fullt.

Charlotte Rohlin som tillsammans med Sara Larsson utgjorde det svenska mittbacksparet från start byttes ut sju minuter in i den andra halvleken.

Caroline Seger spelade 68 minuter och var en av planens absolut främsta innan hon klev av. Sist av LFC-spelarna att kliva av Norrvallas gräsplan var Jessica Landström som spelade 73 minuter.

Josefin Öqvist var med i den svenska truppen, men stod över matchen på grund av en ömmande ljumske.

2008-07-05 20:00

Skrivet av: Webbredaktionen