Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Hedvig Lindahl
Foto: Tobias Josefsson

Allvaret närmar sig

Uppladdningen i japanska Fukuoka är nu över för det svenska damlandslaget och det börjar dra ihop sig till onsdagens OS-premiär mot Kina. - Man känner att allvaret närmar sig, säger Hedvig Lindahl.

Damlandslaget med de sex LFC-spelarna Sara Larsson, Charlotte  Rohlin, Caroline Seger, Josefine Öqvist, Jessica Landström och Hedvig Lindahl är sedan lunchtid i söndags på plats i Tianjing där Sverige möter värdnationen Kina i OS-premiären på onsdag.

De svenska damerna har laddat i japanska Fukouoka innan man på söndagen satte sig på planet till Tianjing. En uppladdning som varit högklassig, enligt Hedvig Lindahl.

- Vår vistelse i Fukuoka har varit kanon, säger Hedvig.

Vad har ni haft för er i Fukuoka då ni inte tränat?
- Det har spelats tv-spel, coronne, setts på film, surfats eller helt enkelt bara umgåtts. Vi har hunnit med havsbad, vissa har beökt caféer rätt flitigt, andra har tagit det lugnt på hotellrummen.

Har ni träffat andra svenska olympier under tiden i Japan?
- I Fukuoka har vi fått möjlighet att träffa lite andra svenska OS-deltagare, framför allt alla simmare. Fler och fler har droppat in ju längre tiden gått.

Hur känns det nu ett par dagar före OS-premiären mot Kina?
- Det känns att allvaret närmar sig, även om jag väljer att ha en väldigt avslappnad inställning till det hela. Det ska bli kul och jag känner mig redo. Den känslan gäller för övrigt för hela laget, vi känns redo. Jag tror verkligen på det här och jag ser fram emot öppningsmatchen mot värdnationen Kina. Det pratas om 60 000 på läktarna så inramningen lär vara underbar. Lyckas vi se det på det sättet och inte bli nervösa och handlingsförlamade, så kommer det här gå som en dans. För kapaciteten finns i laget, det känns.

Positiva känslor från en avslappnad LFC-målvakt lovar gott inför premiären mot Kina. Hedvig passar också på att skicka en hälsning hem innan vårt samtal avslutas.

- Vi hoppas ni där hemma följer alla svenska steg här borta med intresse! 

2008-08-04 09:40

Skrivet av: Anders Nilsson