Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jessica Landström mÄljubel
Foto: Tobias Josefsson

Landis bakom avgörandet

Jessica Landström var en av huvudrollsinnehavarna nÀr Sverige gjorde sitt andra och avgörande mÄl i tisdagens match mot Kanada. I och med 2-1-segern stÀlls nu mot Tyskland i OS-kvartsfinal pÄ fredag.

Jessica Landström visade prov på snabbhet, bra speluppfattning och en väldig osjälviskhet när hon i helt fritt läge med den kanadensiska målvakten valde att serverade Lotta Schelin en passning som Schelin inte kunde undgå att göra mål på.

Målet betydde 2-0 i matchen mot Kanada och blev helt avgörande då kanadensiskorna reducerade till 2-1 något senare. Ett resultat som sedan stod sig till slutsignalen.

Hedvig Lindahl, Charlotte Rohlin, Sara Larsson och Caroline Seger fanns med från start i den tredje och sista gruppspelsmatchen. Jessica Landström byttes in en knapp halvtimme in i den första halvleken efter att Nilla Fischer tvingats gå av på grund av skada.

"Landis" kom sedan alltså att spela en viktig roll i segermatchen. Härnäst ställs nu Sverige mot världsmästarna Tyskland i OS-kvartsfinalen som spelas på fredag.

Fotnot 
Josefine Öqvist som missade matchen mot Argentina på grund av en lårskada, fanns inte heller med i tisdagens möte med Kanada. "Jossans" skada förhindrar henne från att delta mer i OS-turneringen.

2008-08-12 15:40

Skrivet av: Anders Nilsson