Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LVC
Foto: Östgöta Correspondenten

LHC och Team Valla blir LVC

Team Valla Volleyboll går in under LINKÖPING-paraplyet och spelar med LHC-lejonet på bröstet framöver. Idag blev det klart med samverkan mellan Linköpings Hockey Club och volleybollklubben. På bilden syns Emma Gustavsson, lagkapten i damlaget och Henrik Johansson, coach i herrlaget.

NY SPÄNNANDE SAMVERKAN INOM ELITIDROTTEN I LINKÖPING
 
Team Valla Volleyboll går in under LINKÖPING-paraplyet och spelar med LHC-lejonet på bröstet framöver.  Idag blev det klart med samverkan mellan Linköpings Hockey Club och volleybollklubben.
 
-          Det är alltför få som känner till att vi har ett av Sveriges bästa volleybollklubbar i staden, något som vi alla borde känna en större stolthet inför, säger LHC:s ordförande Christer Mård.
 
Team Valla delar upp sin elit- och breddverksamhet. Herr- och Damelitlaget bryts ut ur Team Valla och organiseras som LINKÖPINGS VOLLEYBOLL CLUB, LVC. B-lagen, junior och ungdomsverksamheten ligger kvar i Team Valla. 
 
-          Givetvis en stor sak för volleybollen i staden att få tillgång till varumärket och de resurser som LHC på ett fantastiskt sätt byggt upp de senaste 10-15 åren. Vi hoppas på en nytändning och även om det förstås kommer att ta litet tid innan vi ser effekterna av samarbetet så tar vi i och med detta åter ett avstamp både mot den absoluta Sverigetoppen och möjligheten att  föra ut Linköping i Europa, säger Bosse Kindgren, ordförande i LVC.
 
Samarbetet omfattar inledningsvis marknadsföring av elitlagen, varumärket Lejonet, färgerna blått, rött och vitt med den klassiska LHC-blå färgen som tyngdpunkt samt att hitta synergieffekter där klubbarna kan hjälpa varandra. 
 
LHC-lejonet representerar härmed elitidrott i tre idrotter, LHC Ishockey, LFC Damfotboll och LVC Volleyboll.
 
 
Fakta
 
Team Valla har varit bland de fyra bästa lagen i Sverige på herrsidan under hela 2000-talet med sex bronsmedaljer och ett SM-silver (2002) på nio år. Man tog dessutom Grand Prix-guld 2004 (svenska cupen). Damerna föll i våras ur elitserien men har som ambition att återta sin elitseriestatus denna säsong. Dessa lag går nu in i LVC, Linköpings Volleyboll Club.
 
LVC kommer att ha en stark samverkan med övrig verksamhet som ligger kvar i Team Valla, med lag i alla åldrar f n från 10 år och uppåt och totalt ca 100 utövare. Klubbarna har också ett bra samarbete med KFUM Norrköping som har lag i den näst högsta serien.
 
Team Valla omsätter idag ca 1 MSEK årligen.
 
Linköpings Hockey Club spelar i ishockeyns elitserie och har slutat topp-fyra de senaste fem säsongerna i grundserien. De två senaste åren har man tagit SM-silver i slutspelet. Klubben har ca 800 ungdomar som spelar ishockey och omsätter totalt ca 150 MSEK.
 
Linköpings Fotboll Club bildades ur BK Kenty 2004 och har vunnit guld i Svenska Cupen 2006. LFC har en stark samverkan med Linköpings Kenty DFF med ca 300 flickspelare i fotboll. LFC omsätter årligen cirka sex miljoner kronor i elitverksamheten.
 

 

2008-10-03 15:20

Skrivet av: Anders Mäki