Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jessica Landström laddad
Foto: Tobias Josefsson

SÀsongen över för Landström?

Jessica Landström skadade knÀt i Sveriges EM-kvalmatch mot Irland i veckan och har med stor sannolikhet spelat fÀrdigt för den hÀr sÀsongen. - Det kÀnns trÄkigt, men sÄ hÀr Àr det i fotbollen, sÀger Jessica.

Linköpings och landslagets forward Jessica Landström ser ut att ha spelat färdigt för den här säsongen. Det var i onsdagens EM-kvalmatch mot Irland som oturen var framme och Jessica skadade knät.

- Det känns självklart tråkigt. Om det hade varit mitt i säsongen så hade det kanske varit en annan sak, men nu är det som det är, säger Jessica.

Den magnetkameraundersökning som gjorts visar att det handlar om en liten broskskada på knäskålen. En skada som ska ses över i morgon måndag.

LFC:s läkare Thorsten Schepull berättar:

- Det handlar om en kartläggning av skadan. Det kommer att göras en artroskopi där man bättre kan se hur broskskadan ser ut och om man kan åtgärda något så gör man det.

Thorsten Schepull betonar att det är ett mindre ingrepp som inte ska påverka Jessicas framtida fotbollsspelande.

- I första hand handlar det om att göra en fortsatt kartläggning av skadan för att se hur stor broskskada hon har. I andra hand ger ingreppet en bättre uppfattning om vilket typ av och hur lång rehab som väntar efteråt.

Jessica själv väljer att försöka se positivt på den uppkomna situationen.

- Jag ser inte det här som slutet på denna säsong, utan som starten på nästa säsong istället. Nu är jag inställd på några veckors rehabträning och att vara fit for fight när träningen startar upp inför nästa säsong.

2008-10-05 12:35

Skrivet av: Webbredaktionen