Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Sofia Lundgren frontbild
Foto:

Ny mÄlvakt klar för LFC

MÄlvakten Sofia Lundgren blir Linköping FC:s första nyförvÀrv inför sÀsongen 2009. Den 20-faldiga landslagsmÄlvakten har skrivit under ett kontrakt som strÀcker sig över de tvÄ kommande sÀsongerna med start 1 december.

-Jag ser fram emot att komma till LFC där jag får chansen att slåss om SM-guldet och komma ut i Europa, säger Sofia.
 
Det är en minst sagt meriterad och rutinerad spelare som skrivit på för LFC. Femfaldig SM-vinnare och tvåfaldig vinnare av UEFA Womens Cup.
 
-I Sofia får vi en rutinerad och välmeriterad målvakt med bra karaktär och med en utpräglad vinnarskalle, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki och fortätter:
 
-Vi är väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss Sofia som kommer att ge ny energi och än mer vinnarmentalitet till laget.
 
Sofia Lundgren kommer närmast från AIK där hon spelat de två senaste säsongerna. Dessförinnan spelade hon i Umeå IK där hon alltså var med och vann SM vid flertalet tillfällen och UEFA Womens Cup två gånger.
 
Att Sofia nu väljer att fortsätta sin karriär i LFC förklarar hon så här:
 
-Linköping är en väldigt bra klubb där jag känner att jag får alla förutsättningar för att fortsätta min fotbollsmässiga utveckling. Dessutom känns det oerhört inspirerande att spela i ett lag som vill vara med och slåss om serie- och cupsegern nästa säsong, säger Sofia och avslutar:
 
-Det känns också jättekul att få komma ut och spela i Europa igen och förhoppningsvis lyckas riktigt bra i UEFA Womens Cup. 
 

 
Fakta Sofia Lundgren
Född: September 1982
Längd: 172 cm
Vikt: 70 kg
Moderklubb: Ersmark IK
Tidigare klubbar: Ersboda SK, Umeå Södra FF, Umeå IK, AIK
Landskamper: 20 A, 7 U21
Landslagsdebut: 5 Mars 2002 mot England.
Meriter: 5 SM-guld, vunnit UEFA Womens Cup 2 gånger.

2008-11-06 15:00

Skrivet av: Anders MĂ€ki