Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Magnus Wikman klar för LFC

Magnus Wikman
Foto:

Magnus Wikman, 37 Är frÄn Uppsala, blir ny trÀnare i LFC. Magnus har skrivit pÄ ett kontrakt om 1+1 Är med klubben. - Det skall bli mycket intressant att fÄ arbeta med en förening under utveckling som tar stora steg pÄ sportsligt och organisatoriskt för varje Är, sÀger Magnus i en kommentar.

Magnus Wikman är född och uppvuxen i Uppsala. Han har en spelarkarriär i Sirius bakom sig och därtill ledaruppdrag sedan 2001. Han har dessutom tränat Bälinges damallsvenska lag i två säsonger. Därtill en gedigen fotbollsutbildning och examen från Idrottshögskolan i Stockholm.
 
-          Det känns enormt bra att få Magnus till oss. En gedigen, seriös person med goda meriter och omdömen från alla håll. Det känns som om kanske den viktigaste pusselbiten nu ramlat på precis rätt plats, säger Anders Mäki i LFC.
 
Kontraktet börjar gälla från mitten av december då Magnus måste klargöra sina förpliktelser på sitt nuvarande arbete, men planeringen börjar förstås i princip omedelbart. Han har redan hunnit bekanta sig med flera av spelarna i LFC och kommer att vara engagerad en hel del på den fritid han har fram tills kontraktsstarten.
 
-          Givetvis en spännande utmaning att få vara delaktig i att utveckla både föreningen och laget ytterligare ett par snäpp, men också en ära att träna en klubb med så höga ambitioner, avslutar Magnus.
 
Fakta Magnus Wikman:
 
Ålder: 37 år
Moderklubb : IF Vindhemspojkarna, Uppsala
 
Spelarkarriär:
1990-95 Sirius
1996 Vasalunds IF
1998-99 Enköpings SK
2000-03 Sirius
 
Tränarkarriär:
2001-02 Ass tränare i Sirius
2004 Juniortränare Sirius
2005-06 Bälinge Dam
2007-08 Juniortränare Sirius
 
Övrigt:
Utbildningsansvarig Sirius 2007
Examen 1999 från Idrottshögskolan Stockholm
Lärare Fotboll Idrott/Hälsa 
Steg 3-utbildad fotbollstränare
 
 

2008-11-06 18:00

Skrivet av: Anders MĂ€ki