Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
MVL
Foto: fĂłtbolti.net

Islands bästa till Linköping

Linköping FC fortsätter att förstärka sin redan slagkraftiga spelartrupp inför säsongen 2009. Isländska forwarden Margrét Lára Viðarsdóttir är den senaste i raden av spelare att skriva på för LFC. - Margrét Lára är en väldigt målfarlig spelare som kommer att bli en attraktion i Damallsvenskan, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.

Linköpings spelartrupp börjar ta form allt mer. Nu står det också klart att klubben får in än mer offensiv kvalitet i form av Islands bästa spelare, Margrét Lára Viðarsdóttir som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

- Margrét Lára är en målmedveten spelare med båda fötterna på jorden. Hon gjorde 12 mål bara i EM-kvalet för Island och man kan nästan säga att ensam sköt Island till EM i Finland nästa år, säger Anders Mäki.

Att det är en extremt målfarlig spelare som Linköping värvat råder det alltså ingen som helst tvekan om. Margrét Lára Viðarsdóttir har öst in mål i den isländska ligan de senaste säsongerna (104 mål på 48 matcher under tre säsonger) och dessutom visat prov på sitt välutvecklade målsinne internationellt.

2008 blev ett riktigt bra år för Margrét Lára som inleddes med att hon blev utsedd till bästa spelare i den stora internationella inomhusturneringen i tyska Jöllenbeck. Våren fortsatte lika bra då hon blev bästa målskytt i Algarve Cup i mars. När det inhemska seriespelet var över stod Margrét Lára och hennes Valur som isländska mästare och därefter krönte hon alltså året med att ta sitt Island till landets första internationella mästerskap på damsidan.

Fakta om Margrét Lára Viðarsdóttir

Född: 1986-07-25
Längd: 170 cm
Vikt: 67 kg
Tidigare klubbar: ÍBV, Valur IL, MSV Duisburg, Valur IL
Landskamper: 46 A (43 mål)

2008-11-24 21:50

Skrivet av: Webbredaktionen