Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Cathrine o Julie
Foto: www.dbu.dk

Dansk landslagsduo till LFC

Linköping FC:s offensiva satsning för 2009 fortsÀtter. PÄ onsdagen blev det klart att de danska landslagsspelarna Cathrine Paaske SÞrensen och Julie Rydahl Bukh spelar i klubben nÀsta Är. - Vi Àr oerhört glada över att vi fÄr dessa tvÄ enormt duktiga spelare i vÄrt lag, sÀger LFC:s klubbdirektör Anders MÀki.

Linköping FC fortsätter sitt lagbygge för 2009 med att stärka upp spelartruppen ytterligare. Klubben har kontrakterat de danska landslagsspelarna Cathrine Paaske Sørensen och Julie Rydahl Bukh.

- Två mycket duktiga mittfältare i danska landslaget. Cathrine är en världsspelare som kommer att få en stor roll i LFC bredvid Caroline Seger på mitten. Julie var skadedrabbad ifjol och det är mer osäkert vart hon står idag. Hon är spelklar och vi hoppas att hon kan hjälpa LFC och vi henne att återta sin plats i danska landslaget till EM nästa år, säger Anders Mäki.

Cathrine och Julie kommer närmast från danska mästarklubben Bröndby som de fört fram till sex mästartitlar. Nu är siktet inställt på

- Först och främst glädjer vi oss otroligt mycket att få spela för Linköping FC. Vi fick ett riktigt gott intryck av klubben när vi var på besök. Linköping har ett spännande lag med många duktiga spelare som vi glädjer oss mycket att få spela med, säger Cathrine och Julie och fortsätter:

- Det känns väldigt motiverande att komma till en klubb med höga sportsliga ambitioner och vi hoppas kunna hjälpa till att infria någon av klubbens målsättningar.

De båda danskorna har aldrig tidigare spelat i klubbar utanför hemlandet och ser med tillförsikt fram emot att spela i Damallsvenskan.

- Vi är glada för denna utmaning som det blir att spela i en av världens bästa kvinnliga fotbollsligor och att spela i ett lag som kan ta hem mästartiteln.

Kontrakten med danskorna sträcker sig över sex månader med start i februari.

- Vi önskar givetvis att hitta lösningar för hela säsongen, men nu blev förutsättningarna så här och dessutom är det ju ett långt uppehåll för EM. Båda spelarna är dock med i truppen över UEFA Womens Cup-kvalet i månadsskiftet juli-augusti 2009, avslutar Anders Mäki.

Spelarfakta

Cathrine Paaske Sørensen
Född: 1978-06-14
Position: Mittfält
Tidigare klubb: Bröndby
Landskamper: 95 (26 mål)
Övrigt:
Vunnit sex mästartitlar med Bröndby och tre cupsegrar. Spelat både EM och VM och blev utsedd till Årets Spelare i Danmark 2004, 2006 och 2007.

Julie Rydahl Bukh
Född: 1982-09-01
Position: Mittfält
Tidigare klubb: Bröndby
Landskamper: 50 (4 mål)
Övrigt: Vunnit sex mästartitlar med Bröndby och tre cupsegrar. Spelat både EM och VM med Danmark.

Både Cathrine och Julie har dessutom deltagit i Womens Cup sex gånger med Bröndby och nått fram till semifinal som bästa placering.

2008-11-26 22:20

Skrivet av: Webbredaktionen