Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Julie Rydahl-Bukh landslag
Foto:

Julie sänkte Tyskland

Julie Rydahl-Bukh blev Danmarks stora matchhjältinna i bronsmatchen mot Tyskland i Algarve Cup.

Danmark avslutade Algarve Cup på bästa tänkbara sätt när man besegrade Tyskland i matchen om tredjepris med 1-0.

LFC-spelaren Julie Rydahl-Bukh avgjorde matchen med sitt 1-0-mål kort före halvtidsvilan. Målet kom till efter att en dansk frispark nått Cathrine Paaske Sörensen som nickat bollen till Julie, som i sin tur knoppade lädret i nät.

Margret Lara Vidarsdottirs Island förlorade sin match mot Kina med knappa 2-1. Isländskorna hamnade i underläge, men kom tillbaka och kvitterade precis före paus. Kina återtog ledningen i andra halvlek och kunde sedan hålla undan till seger.

Svensk seger
Sverige vann Algarve Cup efter att ha besgrat USA på straffar. Svenskorna med Charlotte Rohlin, Kosovare Asllani och Caroline Seger med från start tog ledningen i den första halvleken.

USA kom tillbaka sent och lyckades kvittera genom Shannon Boxx i matchens allra sista minut, vilket tog finalmatchen till straffar. I straffläggningen var det svenskorna som visade störst kyla och vann matchen med 5-4.

Sämre dag för F19
För det svenska U19-landslaget blev onsdagen inte lika lyckosam som för damerna. Tilda Heimersson var kapten för det svenska laget som föll med knappa 1-0 mot Holland.

Tilda och hennes lagkamrater får chans till revansch när man avslutar turneringen på La Manga med match mot Skottland på fredag.

2009-03-11 17:20

Skrivet av: Anders Nilsson