Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta Rohlin_försäsong_2009
Foto: Tobias Josefsson

Rohlin nygammal LFC-kapten

Charlotte Rohlin, 28, nu etablerad i Damlandslaget samt född och uppvuxen i Linköping (Kenty/LFC) tar över kaptensbindeln i LFC. -Ett naturligt och perfekt kaptensämne, säger Caroline Seger som därmed lämnar över bindeln till Rohlin.

Charlotte Rohlin har utvecklats till en komplett världsback parallellt med föreningen LFC:s utveckling i Damallsvenskan. Hon var den naturlige kaptenen redan i Kentys A-lag innan LFC-satsningen och fortsatte också som kapten i LFC de första säsongerna.
 
Då hon tillbringade större delen av vinterhalvåret i Tyskland när hennes sambo Martin Knold var proffshockeyspelare i landet gick bindeln över till Frida Östberg. Nu får hon alltså den tillbaka - av Caroline Seger.
 
- En perfekt kapten som bär med sig det stora hjärtat eftersom hon är "född" i föreningen och helt naturligt nu när hon verkligen etablerat sig i Damlandslaget också, säger Caroline Seger som inte har något emot att lämna ifrån sig bindeln.
 
Rohlin har i A-lagssammanhang (Kenty och LFC) gjort 225 matcher och 19 mål. Det är bara åtta matcher ifrån "mesta LFC:arna" som är Birgitta Ljung och Louise Holmqvist-Sköld som har 233 vardera. Charlotte kommer alltså att passera dessa under 2009 om inget olyckligt inträffar.
 
- Vi har många informella ledargestalter i vår trupp som alla skulle kunna vara perfekta kaptener. Charlotte och Caroline är förstås två av dem, säger Anders Mäki, klubbdirektör.
 
- Just det faktum att Charlotte som helt egen produkt började i yngsta flicklaget och inte spelat någon annanstans och sedan utvecklats till helt ordinarie mittback i Damlandslaget med både OS- och VM-spel på meritlistan är ju också ett starkt symbolvärde för alla små tjejfotbollsspelare i Linköping, avslutar han.
 
 

2009-03-19 17:10

Skrivet av: Webredaktionen