Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Petra L med boll 2009
Foto: Tobias Josefsson

Mycket LFC i blågult

Petra Larsson var bara en av de sju LFC-spelare som räknades upp när Dam- och U21/23-landslagens trupper till landskamper i slutet av april presenterades på tisdagen.

Inte mindre än sju LFC-spelare fanns med när Dam- och U21/23-landslagens trupper till kommande landskamper offentliggjordes på tisdagen.

Damernas förbundskapten Thomas Dennerby hade plockat med en LFC-kvartett i sin trupp till mötet med Brasilien på Gamla Ullevi. Charlotte Rohlin, Kosovare Asllani, Caroline Seger och Jessica Landström var de fyra som fanns med i den 22 spelare starka truppen. Utöver de fyra nuvarande LFC-lirarna fanns också Sara Larsson, som numer spelar i St Louis Athletica, med i Dennerbys trupp.

Sveriges match mot Brasilien inviger också "nya" Gamla Ullevi som Damlandslagets nationalarena. Tidigare har damerna inte haft någon egen nationalarena, vilket det nu blir ändring på.

Ytterligare tre LFC-spelare dök upp när I förbundskapten Malin Anderssons offentliggjorde U21/23-landslagets trupp till dubbellandskamperna mot Danmark. Förutom Petra Larsson som redan nämnts blev också Maja Krantz och Maria Cederholm uttagna.


DAMLANDSLAGET
Sverige - Brasilien
Gamla Ullevi, Göteborg
25 april kl 18.00

U21/23-LANDSLAGET
Danmark - Sverige
Ballerup
24 april kl 16.00

Sverige - Danmark
Brunnsvallen, Ronneby
26 april kl 13.00

2009-04-14 17:42

Skrivet av: Anders Nilsson