Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Caroline Seger Sve-Bra 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

Seger en vinnare mot Brasilien

LFC:s landslagskvartett fick alla speltid i Sveriges segermatch mot Brasilien på lördagen. Lika bra gick det inte för Tilda Heimerssons F19-landslag och Margret Lara Vidarsdottirs Island i deras respektive lördagsmatcher.

Det blev till sist svensk jubel i Göteborg där Sverige besegrade Brasilien med 3-1 när Gamla Ullevi invigdes som Damlandslagets officiella hemmaarena.

Nu var det dock Brasilien och en tidigare LFC-spelare som fick jubla först. Cristiane gav sitt Brasilien ledningen en knapp kvart in i matchen. En ledning som stod sig till 20 minuter återstod av matchen innan Sverige kom tillbaka och vände underläget till seger.

Jessica Landström som ersatte Kosovare Asllani i paus gav ny energi till det svenska anfallsspelet, vilket alltså kom att ge utdelning iform av tre snabba mål.

Caroline Seger återfanns som vanligt på det svenska mittfältet och kunde lämna Ullevis gräsmatta med vetskapen att hon svarat för en gedigen och stark insats matchen igenom. Charlotte Rohlin var den av LFC-spelarna som fick minst speltid i mötet med Brasilien (30 minuter), gjorde också hon en stabil och säker insats.

Caroline Seger i kamp med Maurine. Foto: Fredrik Hasselgren
Caroline Seger i kamp med Maurine. (Foto: Fredrik Hasselgren).

Fortsatt svårt för F19
Målskyttet lyste med sin frånvaro för Tilda Heimersson och hennes lagkamrater även i den andra matchen i EM-kvalet. För svenskorna som inledde kvalet i Polen med 0-0 mot värdnationen betydde lördagens 0-0-match mot Island att man inte längre kan ta sig vidare till EM-slutspel utan hjälp från Polen.

Först och främst krävs seger i den avslutande kvalmatchen mot Danmark samtidigt som Polen måste ta poäng i sin match mot Island för att Tilda och hennes blågula lagkamrater ska kunna kvittera ut en EM-biljett.

Kryss för Margrets Island
Margret Lara Vidarsdottir spelade 80 minuter för sitt Island som mötte Holland i en träningslandskamp på lördagseftermiddagen. Island tog ledningen i den första akten, men Holland kvitterade i den andra och matchen slutade 1-1.

2009-04-25 20:31

Skrivet av: Anders Nilsson