Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lineup 2009
Foto: Tobias Josefsson

Lottat i Champions League

Linköpings FC:s motståndare i det kommande UEFA Champions League-kvalet fastställdes i schweiziska Nyon på förmiddagen. LFC lottades att möta från Nordirland, Moldavien och Rumänien.

Nu står det klart vilka lag Linköpings FC kommer möta i det kommande UEFA Champions League-kvalet i månadsskiftet juli-augusti.

UEFA:s president Michel Platini ansvarade för lottningsproceduren som ledde fram till att LFC fick Glentoran Belfast (Nordirland), Roma Calfa (Moldavien), Clujana (Rumänien) i sin kvalgrupp.

- Jag vet ärligt talat inte särskilt mycket om lagen, men vi kommer att scouta dem så bra vi kan innan kvalet, säger LFC-tränaren Magnus Wikman och fortsätter:

- Det kommer att bli en väldigt intressant uppgift för oss och även om ingen av de tre lagens nationer är särskilt högt rankade av FIFA vet man att brittiska lag av tradition brukar vara tuffa att möta, att Rumänien är duktiga på herrsidan och säkert går starkt framåt även på damsidan precis som Moldavien med all sannolikhet gör.

Wikman ser fram emot Champions League-kvalet som äger rum i Linköping 30 juli - 4 augusti och spänner bågen högt inför kvalmatcherna.

- Det kommer väldigt roligt, men samtidigt tufft då det gäller att prestera på hög nivå i tre matcher inom loppet av sex dagar. Vi går in i kvalet med siktet inställt på att vinna vår grupp och gå vidare till huvudturneringen.

2009-06-24 11:40

Skrivet av: Webbredaktionen