Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Margret Lara vs Stattena 2009
Foto: Tobias Josefsson

LFC och Vidarsdottir gÄr skilda vÀgar

Linköpings FC och forwarden Margrete Lara Vidarsdottir gÄr skilda vÀgar. -Vi Àr överens om att Margrete fÄr lÀmna LFC som den bÀsta lösningen för henne, LFC och det islÀndska landslaget som ska spela EM pÄ sensommaren, sÀger Anders MÀki i LFC.

Den isländska forwarden Margrete Lara Vidarsdottir har en fantastisk bakgrund som vinnare av skytteligan i UEFA Women's Cup vid två tillfällen, stor målskytt i EM-kvalet då Island kvalificerade sig för EM för första gången. Men i LFC har det gått tyngre och isländskan har endast startat i fyra av 13 damallsvenska matcher och av dem blivit utbytt i tre. Hon har svarat för två mål.
 
-Hon är en mycket duktig fotbollsspelare men har inte fått till det i LFC. Och visst har konkurrensen varit tuff med landslagsspelare på alla de positioner hon konkurrerat, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.
 
-Det är viktigt för henne och för Island att hon kommer fullt matchtränad och i god form till EM, samtidigt som vi i LFC naturligtvis inte ska ha en sådan meriterad spelare på bänken, fortsätter han.
 
Parterna är alltså överens om att bryta kontraktet med omedelbar verkan.
 
-Vi har förstås resonerat om olika lösningar en tid och hon har förstås en ny klubb klar. Men det är upp till den nya klubben och Margrete att berätta. Jag vill poängtera att hon har agerat mycket professionellt under hela processen, där speltid hela tiden har varit nyckelordet.
En toppforward och målskytt måste få spela för att göra mål, förklarar Anders.
 
Huruvida Vidarsdottir kommer att ersättas i truppen är i dagsläget oklart.
 
-Det är oklart. Men vi resonerar hela tiden om olika lösningar, det skall dock kännas rätt och givetvis också finnas spelare tillgängliga, säger Anders.
 
-Nu vill önska Margrete stort lycka till i sin nya klubb och i EM i Finland. Hon får gärna göra två mål på Sverige, bara vi gör fyra, avslutar han.
 
 
 
 

2009-06-30 09:30

Skrivet av: Webbredaktionen