Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Folkungavallen översikt
Foto: Tobias Josefsson

Folkungavallen klar för UWCL

Under gĂ„rdagen besiktade UEFA LFC:s organisation och arrangemang inför Women’s Champions League, dĂ€r grupp 5 spelas i Linköping 30/7-4/8. Folkungavallen blir huvudarena som planerat och Kopparvallen i Åtvidaberg reservarena. -Det var ett mycket trevligt besök, UEFA:s Renate Bachmann frĂ„n Lichtenstein var mycket nöjd med vĂ„r planering och organisation sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt, sĂ€ger Anders MĂ€ki, klubbdirektör i LFC och högste ansvarige för den lokala organisationen.

LFC hade med sig tre arenaalternativ, Folkungavallen i Linköping, Kopparvallen i Åtvidaberg och Nya Parken i Norrköping. Eftersom belysningskravet inte ställer till några problem hemma på Folkungavallen då matcherna spelas i dagsljus, fick LFC fullt klartecken för spel.
 
Samtliga matcher spelas därför på Folkungavallen. Om läget i tabellen inför sista speldagen är ovisst måste de sista matcherna spelas samtidigt för att lagen inte ska kunna spela på andras resultat och i det fallet blir Kopparvallen i Åtvidaberg reservarena.
 
- Vi hade Nya Parken som andraalternativ först, men eftersom det är konstgräs där valde UEFA att förlägga den eventuella reservmatchen på Kopparvallen. Det beslutet togs helt av sportsliga skäl så att alla lagen garanterat får spela alla matcher på naturgräs, fortsätter Anders.
 
UEFA-kontrollanten ville denna gång därför inte besöka Parken då de två andra arenorna var fullgoda för den här turneringen. Det kan dock bli aktuellt senare om LFC går vidare i turneringen.
 
- Fortsättningen i huvudturneringen spelas med två omgångar senare i höst och då klarar inte Folkungavallen belysningskravet.  Om det då blir Parken, som förmodligen är en av Sveriges finaste och bästa fotbollsarenor eller Kopparvallen som numera ju har godkänd belysning, det blir en senare fråga. Vi är ju långt ifrån där ännu, säger Anders.
 
Bachmann var dock helt nöjd med både Folkungavallen och Kopparvallen.
 
- Hon gav beröm till vaktmästarna på Folkungavallen för den fina gräsplanen och när hon kom ut till Kopparvallen igår eftermiddag tyckte hon att det var en av de finaste planer hon sett under sina tio år som UEFA-kontrollant, säger Anders med stolthet och riktar ett stort tack till alla de som bidragit till detta fina omdöme.
 
Som tidigare meddelats bjuder Linköpings Kommun - där idéer blir verklighet - all publik på entréavgiften till alla sex matcherna i gruppspelet.
 
- En mycket fin gest för alla linköpingsbor och turister som kommer till staden under sista vecka i juli, kommenterar Anders.
 
LFC arrangerar som bekant gruppen med mästarna Roma Calfa (Moldavien), Glentoran Belfast (Nordirland) och Clujana (Rumänien).
 
Så här spelas kvalet till Women´s Champions League:
 
FOLKUNGAVALLEN
 
Torsdag 30 juli
12.00 CFF Clujana-Glentoran Belfast United
17.00 Linköpings FC-FC Roma Calfa
 
Lördag 1 augusti
12.00 FC Roma Calfa-CFF Clujana
17.00 Linköpings FC-Glentoran Belfast United
 
Tisdag 4 augusti
12.00* Glentoran Belfast United-FC Roma Calfa
17.00  CFF Clujana-Linköpings FC
*Start 17.00 på Kopparvallen om båda matcherna har betydelse för turneringssegern.
 
 

2009-07-03 10:30

Skrivet av: Webbredaktionen