Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta R vs Kina 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

Dubbla svenska LFC-triumfer

Det bjöds på svenskt jubel både i Finland och i Vitryssland på onsdagskvällen och LFC-spelare var inblandade i båda triumferna.

Två LFC-spelare hittade rätt när Sverige vann landskampen mot Finland med 3-1 i Björneborg. Jessica Landström spelade fram Therese Sjögran som gav svenskorna ledningen i matchinledningen.

 "Landis" såg själv till att öka på till 2-0 efter en halvtimmes spel. Finland reducerade i upptakten av den andra halvleken, men Charlotte Rohlin säkrade en svensk 3-1-seger när hon nickade in Sara Thunebors hörna fem minuter senare.

Förutom LFC:s båda målskyttar spelade Caroline Seger och Kosovare Asllani i matchen.

U19 EM-final hägrar
Tilda Heimersson fanns med i förbundskapten Calle Barrlings startelva i EM-semifinalen mot Frankrike. Det var också Tilda som spelade fram Emelie Löfgren till det svenska ledningsmålet.

Fransyskorna kom tillbaka i matchen och vände underläge till ledning. En ledning som såg ut att stå sig matchen ut, när Sofia Jakobsson utjämnade fyra minuter före full tid. Målet tog matchen till förlängning där Jakobsson slog till direkt, läckert framspelad av Tilda Heimersson.

Tilda tog lite senare hand om den hörna som Jennifer Egelryd nickade i mål. Som om inte det var nog slog Tilda hörnan som Sofia Jakobsson förvaltade på bästa sätt och fastställde slutresultatet till 5-2.

LFC-talangens fyra assist bidrog i allra högsta grad till att ta det svenska F19-landslaget till lördagens EM-final.

LFC:s andra bidrag i F19-landslaget, Jessy Sharro, fick följa semifinaldramatiken från avbytarbänken.

2009-07-23 00:26

Skrivet av: Webbredaktionen