Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Folkungavallen översikt
Foto: Tobias Josefsson

Folkungavallen godkänd mot Zürich

LFC får spela sin hemmamatch mot FC Zürich på Folkungavallen. Det blev klart i helgen då UEFA fattade beslut i frågan. Matchen spelas den 7 oktober (onsdag) med start kl. 18:00.

- Vi är enormt glada över att ha fått dispens av UEFA för spel på Folkungavallen, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.
 
- Zürich har samma problem på sin hemmaarena och därför beslutade UEFA att det är lika för båda lagen just i den här matchen och omgången, säger Anders.
 
Båda lagen har sökt dispens för att man inte riktigt klarar belysningskravet för spel och då tyckte UEFA att i det här fallet låta udda vara jämnt då båda drabbas på liknande sätt och låta matcherna spelas som planerat, dock med starttiden 18:00.
 
Det innebär att LFC startar borta onsdag 30 september kl.18:00 och returen blir då veckan efter, onsdag 7 oktober samma tid på Folkungavallen.
 
UEFA är dock noggranna med att påpeka att dispensen endast gäller den aktuella omgången och i de aktuella matcherna mellan just dessa båda lag.
 
- Enormt roligt för publiken och staden Linköping som får vara värd för fotboll på denna nivå i så fina sammanhang, avslutar Anders.
 
 
 
 
 
 
 

2009-08-31 13:00

Skrivet av: Webbredaktionen