Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
seger landslag
Foto: Fredrik Hasselgren

Många på landslagsuppdrag

Både LFC och Umeå hade många spelare iväg i rikets tjänst i veckan. Åtta LFC:are och sex spelare från Umeå representerade olika svenska landslag och då var det ändå tre som tackat nej på grund av skada. Umeå hade också spelare i både danska och finska landslaget. LFC:s Caroline Seger, bilden, var mest lyckosam med hela fyra fullträffar.

Både Linköping och Umeå har haft en del skador och sjukdomar de senaste veckorna. Charlotte Rohlin och Kosovare Asllani stannade hemma från VM-kval-turnén med landslaget och Karolina Westberg och Ramona Bachmann missade Umeås senaste matcher.  
 
Lisa Dahlkvist spelade bara den ena landskampen (Belgien), men det var inte på grund av skada utan för att hon tog ledigt för att skriva Högskoleprovet samma helg som matchen i Azerbajdzjan.
 
LFC skickade denna gång fyra spelare till A-landslagets dubbelmatcher, Sara Larsson, Petra Larsson, Caroline Seger och Jessica Landström. LFC-spelarna svarade för sex av de sju målen, Seger fyra och Landström två. Umeå representerades av Anna Paulsson och ovan nämnde Dahlkvist.
 
I U23 var det två Umeåspelare uttagna i Emma Berglund och Sofia Jakobsson. Jakobsson missade matchen på grund av sjukdom. Berglund spelade en dryg halvlek och det var alltså ingen fara efter att hon gått av den senaste seriematchen mot Stattena i halvtid med feber, men kunde alltså senare åka med U23-landslaget, där man förlorade med 2-1 borta mot Tyskland. LFC hade tre spelare på denna turné, reservmålvakten Maria Cederholm, backen Maja Krantz och forwarden Ida Brännström. Ida spelade hela matchen, Maja en halvlek och Cederholm inte alls.
 
Umeå hade även två spelare i F18-landslaget som också spelade i Tyskland (0-1), Emma Kullberg (spelade 20 min) och Emma Åberg-Zingmark (30). LFC:s Tilda Heimersson var kapten och spelade nästan hela matchen. Sammantaget alltså åtta LFC:are och sex från Umeå som i veckan varit iväg på rikets uppdrag. Det ska dock sägas att av dessa är UIK:s Emmor Kullberg och Åberg-Zingmark inte att betrakta som ordinarie startspelare och förstås heller inte Mia Cederholm i LFC. Tilda Heimersson och Ida Brännström tar sig dock närmare LFC:s startelva även om den senare främst fått starta i Champions League så här långt.
 
Umeå representerades internationellt även av Johanna Rasmussen i Danmark och Maja Saari i det finska landslaget, vilket innebär att klubbarna hade åtta spelare vardera i väg på uppdrag.
 
Trots alla skador och matchbelastningar som har varit den senaste tiden är det nog en god gissning att det till Guldfinalen blir i stort sett ordinarie lag, dvs att de flesta av de etablerade skadade spelarna finns med.
 
Det brukar vara så. 
 
 

2009-10-29 08:00

Skrivet av: Anders Mäki