Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Uppladdning!
Foto: Tobias Josefsson

Hur formeras lagen?

BÄde LFC och UmeÄ dras med en del skadeproblem och sÄ hÀr inför matchen Àr det ovisst vilka uppstÀllningar som kommer att gÀlla i morgon. Av de senaste matcherna kan vi försöka spekulera litet i hur det kan se ut...

Båda lagen har haft skador på riktigt tunga pjäser i detta "det gröna fältets schack". Charlotte Rohlin och Kosovare Asllani i hemmalaget samt Karolina Westberg och Ramona Bachmann hos gästerna.
 
Bachmann försökte spela i cupfinalen för två och en halv vecka sedan men fick utgå redan efter 20 minuter. Westberg gick ut efter 67 och Asllani var inte med alls. "Kosse" var dock relativt pigg under de 25 minuter hon spelade mot Malmö.
 
Umeås Sofia Jacobsson, som kom in istället för Bachmann, var dock pigg och en av Umeås bättre i finalen. Ramona Bachmann lämnade även den viktiga matchen mot Malmö några dagar innan i halvtid och var inte med alls mot Stattena senast.
 
Så här har lagen ställt upp sina styrkor i sina senaste matcher:
 
 

LFC:s tre senaste:
 
10/10 AIK b (2-1)
Lundgren
Krantz Ikidi S.Larss M.Karlss
Heimerss Seger P.Larssn Skålberg
Asllani Landström 

13/10 Umeå h (2-0) Cupfinal
Lundgren 
Krantz Ikidi Rohlin Skålberg
P.Larss  S.Larss
Heimerssn Seger M.Karlssn
Landström
 
18/10 Malmö b (0-0)
Lundgren
Krantz Ikidi Rohlin Skålberg
Heimerss P.Larss S.Larssn M.Karlss
Seger Landström

    Umeås tre senaste:
 
10/10 Malmö h (2-1)
Rönnlund
Pauls Westb Bergl Saari
Elaine Yamaguchi Dahlkvist
Edlund Bachmann Rasmuss

13/10 LFC b (0-2) Cupfinal
Rönnlund
Pauls Westb Bergl Saari
Elaine Yamaguchi  Dahlkvist
Edlund  Bachmann  Rasmuss
 
 
18/10 Stattena b (3-1)
Rönnlund
Pauls Elaine Bergl Saari
Åberg-Z Dahlkvist
Edlund Yamaguchi Rasmuss
Jacobss

 

 

I detta skall man nog komma ihåg att Umeå hade möjligheten att spara litet på materialet mot Stattena så den uppställningen är nog inte den mest representativa inför Guldfinalen trots att det var den senaste matchen.
 
Vi kan nog vara säkra på att Lundgren och Rönnlund (1) kommer att vakta de bägge målen, likväl som att Seger och Petra Larsson får tampas med Yamaguchi och Dahlkvist (2) på mitten. Litet variant i defensiv/offensiv beroende på vilka forwards man kommer till start med. Landström och Edlund (3) är givetvis klara, medan det alltså är frågetecken för Asllani och Bachmann (4)
 
Sara Larsson och Elaine (5) är två anpassningsbara spelare som coacherna kan bolla litet upp och ned i uppställningen beroende på skadeläget i backlinjen (Rohlin/Westberg) (6).
 
Krantz-Heimersson (7) är en trolig högersida i LFC som får tampas med Saari-Rasmussen (8) och till vänster hittar vi nog säkert kampen Skålberg-Karlsson mot Paulson-Edlund (9).
 
Den tionde kampen (10) är mellan de båda lagens offensiv mot motståndarens målvakt/mittlås. LFC:s Landström/Asllani/Seger mot Rönnlund/Westberg/Berglund respektive Edlund/Bachmann/Rasmussen (Yamaguchi) mot Lundgren/Ikidi/Rohlin.
 
Siffrorna inom parentes ovan är alltså tio stycken olika "matchen i matchen" som Du som åskådare kan följa litet extra. Alla dessa tio är inte "fighter" direkt på planen men ändå talande "dueller".  Det lag som greppar taktpinnen och vinner flertalet av de tio duellerna går nog också ganska säkert segrande ut striden....
 
Nu är det nära, kära linköpingsbor, svik inte våra hjältar nu utan dra ditt strå till stacken genom att ta på Dig långkalsongerna och kom till Folkungavallen och mana fram vårt stolta hemmalag!
 
Lördag 16.00. Välkommen!
 
 
 
 
 

 
 
 
 

2009-10-30 08:00

Skrivet av: Anders MĂ€ki