Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Magnus Wikman 2009
Foto: Tobias Josefsson

Wikman lämnar LFC

Nu är det helt klart. Det blir ingen fortsättning för Magnus Wikman i LFC. Det är den sociala biten med familjen i Uppsala och arbetet i Linköping som är anledningen.

- Det har varit ett fantastiskt år i Linköping arbetsmässigt sett, men samtidigt ganska tufft emotionellt med en familj och två små barn så långt bort, säger Magnus.
 
-Jag har kunnat lagt nästan all min tid på laget vilket gjort mig/oss mycket bättre men det har också betytt att jag och min familj inte fått träffa varandra särskilt mycket vilket självklart inte är helt optimalt över en längre tid, fortsätter han.
 
Linköpings FC är helnöjda med Magnus tränarinsats i klubben och hade givetvis gärna sett en fortsättning.
 
-Vi har fungerat mycket bra ihop med Magnus, såväl från ledning som spelarhåll och det har ju även resultaten visat. Vi har diskuterat en hel del under vägen och har tittat på olika lösningar, men när det gäller vikten av att dels själv och dels ha en familj som mår bra, då får egentligen idrott och fotboll en liten prioritet i sammanhanget. LFC får vara tacksamma över den tid som varit och se om våra vägar möts igen framöver, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Magnus skrev ett tvåårskontrakt men med en passus just runt den sociala delen och ambitionen från början var att köra ett år och sedan flytta med familjen till Linköping. Något som av olika skäl nu inte blir fallet.
 
-Det är klart att man känner att det är en hel del ogjort eftersom jag bara varit en säsong, men jag känner också att jag har fått stor förståelse från klubben för situationen, fortsätter Magnus.
 
-Jag är oerhört tacksam för att klubben satsade på mig inför säsongen och för det samarbete vi haft under året. Det har varit angenämt att få jobba med dessa spelare som jag verkligen unnar all den framgång de haft och hoppas att både de och klubben fortsätter utvecklas och vinna under de närmaste åren.
 
-Att få ha varit med i ett lag och en förening som vunnit tre av tre titlar nationellt samt varit med i Champions League för första gången och där hota regerande mästarinnorna, har varit en enorm upplevelse och erfarenhet. Vi har alla utvecklats mycket och tillsammans tagit ett stort kliv framåt under säsongen. Jag önskar Linköping FC, alla ledare och spelare all lycka till framöver, avslutar LFC-tränaren.
 
Magnus återgår i utgångsläget till arbetet på IGU i Uppsala som han varit tjänstledig ifrån och har inte bestämt sig hur hans framtida tränarkarriär ska se ut.
 
LFC måste nu arbeta med att ersätta honom med en ny huvudtränare.
 
-Eftersom situationen har varit oviss en tid så har vi förstås haft en del krokar ute med Magnus goda minne. Nu får vi intensifiera det arbetet. Klubbens stabilitet, värderingar och framför allt fina prestationer under året tror jag väger tungt i vågskålen för att hitta en kompetent ersättare, säger Anders Mäki.
 
-Jag vill också passa på att tacka Magnus för ett fantastiskt arbete där han varit en av de viktigaste pusselbitarna i bygget som gav Linköping det första stora lagguldet på 35 år. Något som kommer att vara ett minne för livet för många i Linköping, inklusive oss inblandade, avslutar Mäki.
 

Med vänlig hälsning
 
Linköpings Fotboll Club

2009-11-19 15:30

Skrivet av: Webbredaktionen