Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Norskor
Foto:

Norsk duo klar för Linköpings FC

Svenska serie- och cupm√§starna Link√∂pings FC har kommit √∂verrens med norskorna Nora Holstad Berge och Ingrid Schjelderup om kontrakt som str√§cker sig √∂ver n√§sta s√§song. ‚Äď Detta √§r tv√• riktigt v√§lutbildade spelare som vi kommer att f√• stor nytta av, s√§ger LFC:s fotbollsansvarige Bengt Ekholm.

Regerande svenska mästarklubben Linköpings FC fortsätter att bygga nästa års spelartrupp. De två senaste bitarna i lagpusslet är de två landslagsmeriterade norskorna Nora Holstad Berge och Ingrid Schjelderup som närmast kommer från Kolbotn IL.

– Vi är väldigt glada över att Nora och Ingrid valt att spela med oss nästa år. De är båda två riktiga karaktärsspelare som kan användas på många olika positioner, säger Bengt Ekholm, fotbollsansvarig i Linköpings FC.

Efter fem respektive sex säsonger i Kolbotn väljer nu alltså norskorna att prova på spel utanför hemlandet. En ny upplevelse som de båda ser fram emot.

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att spela för Linköpings FC i Damallsvenskan. Klubbens snabba utveckling till ett av Nordens allra bästa lag har imponerat och både Ingrid och jag är helt säkra på att vi kommer att utvecklas mycket i LFC, säger Nora Holstad Berge.

Holstad Berge och Schjelderup är sedan länge bofasta i det norska U23-landslaget där den förstnämnda också är lagkapten. Mittfältaren Schjelderup har dessutom fått prova på A-landslagsspel vid två tillfällen. Ett landslag som de båda siktar på att bli ordinarie och tongivande i.

– Vi satsar båda hundra procent på fotbollen och målet är att bli stabila spelare på högsta internationella nivå, klargör Holstad Berge.

Holstad Berge är i grunden försvarsspelare som spelat med den norska storklubben sedan sommaren 2005. Schjelderup, som varit i Kolbotn sedan 2003, är mittfältare, men kan också användas försvars- och/eller anfallsspelare.

Fakta Nora Holstad Berge
Född: 1987
Postion: Back
Tidigare klubbar: FK Larvik, Kolbotn IL
Landskamper: U17: 6, U19: 21, U23: 23

Fakta Ingrid Schjelderup
Född: 1987
Tidigare klubbar: Kolbotn IL
Landskamper: U17: 5, U19: 17, U23: 15, A: 2

2009-11-26 15:45

Skrivet av: Webbredaktionen