Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Ida B glad CL 2009
Foto: Filip Oskarsson

Ida BrÀnnström klar för tvÄ Är

Forwarden Ida BrÀnnström skrev idag pÄ ett nytt tvÄÄrskontrakt med LFC. -Det kÀnns jÀttebra och mycket inspirerande, sÀger Ida i en kommentar.

Sundsvallstjejen Ida Brännström kom till Kenty i januari i år som nyförvärv från Bälinge. Hon visade snabbt sin målfarlighet och gjorde tio mål för Kenty under säsongen. 
 
Brännström deltog en hel del i LFC:s träning redan under våren och imponerade så pass att hon fick chansen i LFC. Övergången blev klar innan Champions League-kvalet i somras.
 
Ett kval där Ida Brännström gjorde succé och visade på enormt målsinne. Hon gjorde inte mindre än nio mål på de tre kvalmatcherna. Det blev ytterligare ett, i sextondelsfinalen mot Zürich.
 
Hon spelade också åtta matcher i Damallsvenskan, dock bara en från start.
 
Ida är en tjej med huvudet på skaft och kombinerar fotbollen med studier i affärsjuridik. Men det är fotbollen som kommer först de närmaste åren.
 
-Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och skall satsa fullt ut på fotbollen för att se hur långt jag kan komma i min karriär, säger hon.
 
Ida fick i slutet av säsongen också spela i U23-landslaget mot Tyskland och fick speltid hela matchen och gjorde inte bort sig. 
 
-En spelare med helt rätt inställning och som utvecklats ordentligt under året. Ligger hon i med rätt träning och får vara frisk har hon jättestor potential, säger klubbdirektören Anders Mäki som dock inte vill lägga för stor press på Ida.
 
-Vi räknar inte att hon fullt ut ska ta en ordinarie forwardsplats redan i år, men definitivt vara med och slåss om den. Därför är det bra med ett tvåårskontrakt där hon med rätt utveckling kan bli mycket viktigt för laget med tiden.
 
 
 
 
 

2009-12-04 16:39

Skrivet av: Webbredaktionen