Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jörgen Petersson och Peter Kuno Johansson
Foto: Bildmontage

TrÀnarduo klar för LFC

Det blir smĂ„lĂ€ndskt bakom rodret i LFC de kommande sĂ€songerna. Idag blev det klart att JÖRGEN PETERSSON (t.v) och PETER "KUNO" JOHANSSON leder laget med start redan om tvĂ„ veckor. Jörgen kommer nĂ€rmast frĂ„n fyra sĂ€songer i Malmö och Peter frĂ„n tre i VĂ€rnamos div.1-lag för herrar.

Ett noggrant och intensivt arbete är över. Med tanke på spelaromsättningen har valet av rätt tränare varit oerhört viktigt och nu har LFC kontrakterat två på en gång.
 
Det kommer att bli mer av ett delat ledarskap än som tidigare funnits i LFC.
 
-En perfekt lösning för LFC. Båda tränarna motsvarar mer än väl det mesta i vår önskespecifikation, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.
 
-Mycket inspirerande att komma till LFC och kul att det gick att lösa med "Kuno", säger Jörgen Petersson och fortsätter:
 
-Föreningens representanter Anders Mäki och Bengt Ekholm har gjort ett mycket seriöst och professionellt intryck i våra kontakter.
 
-Vi har i många år pratat om att jobba ihop och äntligen fick vi till det. Det kommer att ge både oss och klubben en ny dimension då vi kommer att kunna jobba mycket både med laget och spelarna individuellt, tillägger Peter "Kuno" Johansson.
 
Jörgen Petersson är ju välkänd i damfotbollssammanhang efter de fyra åren i Malmö. Han har bl.a tränat Östers damlag tidigare och även varit assisterande i herrlaget i Allsvenskan.
 
Peter "Kuno" Johansson har också tränat Östers damlag för tio år sedan, men har sedan dess verkat inom herrfotbollen. Dels totalt fyra säsonger i Värnamo och dels i Hässleholm i division 1. Han har även ansvarat för Östers tipselitsatsning. Peter är rektor på Procivitas idrottsgymnasium som han också en gång startade. Han är utbildad lärare och kommer att ha kvar en roll på skolan. Peter har också erfarenhet från eget spel inom toppfotbollen, han spelade själv i Öster i mitten av 70-talet när de låg i toppen av Allsvenskan.
 
Båda kommer alltså ursprungligen från Växjö och har också i omgångar varit engagerade i Öster (herr och dam) och IFK Värnamo. Men aldrig tillsammans.
 
Nu blir det i Linköping istället.
 
-Jörgen och Peter har presenterat sitt förslag på rollfördelning för oss och det känns mycket seriöst och bra. De har verkligen tänkt på det mesta och för LFC och våra spelare blir detta en fantastisk miljö, säger Bengt Ekholm, sportansvarig i LFC.
 
-Båda kommer att coacha laget med uppdelade ansvarsområden. Det är ett delat ledarskap, fortsätter Bengt.
 
Kontrakten på de båda tränarna är samstämmiga, två plus ett år.
 
-Det känns också bra för kontinuiteten, även om vi har haft stora framgångar de senaste åren så har vi alltid eftersträvat långsiktiga lösningar, avslutar Bengt Ekholm.
 
 
Fakta JÖRGEN PETERSSON
Ålder: 45 år
Född: Växjö
 
Tidigare klubbar:
- LdB FC Malmö (06-09)
- Myresjö herr div 2 (05)
- IFK Värnamo herr div 2 (02-04)
- Alvesta GoIF herr div 4 (00-01)
- Öster herr, ass (98-99)
- Moheda herr div 5 (98)
- Växjö BK herr div 3 (95-97)
- Öster dam (93-94)
- Moheda herr div 4-5 (90-92)
 
Övrigt:
Nominerad till Årets Coach i Damallsvenskan tre år i rad, 2006-2008. Vunnit serien fem gånger med olika lag han tränat.
 
 
Fakta PETER JOHANSSON
Ålder: 54 år
Född: Växjö
 
Tidigare klubbar:
IFK Värnamo herr div 1 (07-09)
IFK Hässleholm herr div 1 (06)
IFK Värnamo herr div 2 (05)
Öster IF TipsElit (jun 00-04)
Öster dam div 1 och allsv (98-99)
Ingelstad herr div 4 (96-97)
Tingsryd herr div 4 (94-95)
 
Övrigt:
Själv elitspelare i Öster 74-77 och GAIS 1978. Ett guld i Svenskacupen med Öster 1977. Som tränare har han tagit upp såväl Öster dam som Värnamo i seriesystemet.

2009-12-22 17:00

Skrivet av: Linköpings Fotboll Club