Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Finsk anfallskraft till LFC

Linda SÀllström
Foto: BildbyrÄn

Det blir finskt i Linköpings FC nÀsta sÀsong. PÄ fredagen skrev landslagsanfallaren Linda SÀllström pÄ för 1+1 Är med svenska mÀstarna. "Linda Àr en spelare vi har haft ögonen pÄ under hennes tvÄ sÀsonger i Sverige och vi Àr vÀldigt nöjda över att hon nu vÀljer spel i LFC", sÀger Bengt Ekholm.

Det har varit ett par händelserika dagar i Linköpings FC så här alldeles inför julen. I går presenterades lagets nya tränarduo bestående av Jörgen Petersson och Peter ”Kuno” Johansson.

I dag blev det klart att förra Djurgårdsspelaren Linda Sällström lämnar huvudstaden för spel i mästarklubben Linköpings FC nästa säsong.

– Linköping känns helt rätt för mig. Det är ett väldigt bra lag och en miljö där jag får fantastiska möjligheter att utvecklas som spelare, säger Sällström.

Bengt Ekholm, sportansvarig i LFC, är väldigt belåten med att Sällström skrivit på för klubben.

– Linda är en väldigt intressant spelare som har utvecklats successivt under sina två år i Damallsvenskan och vi har stora förhoppningar om att hon ska ta ytterligare steg hos oss.

21-åriga Sällström som kom till Djurgården från finska TiPS inför säsongen 2008 är en viktig kugge i det finska landslaget. Hon var också med och representerade sitt land vid EM på hemmaplan i somras där hon bokfördes för ett mål på fyra matcher.

Fakta Linda Sällström
Född: 1988
Längd: 170 cm
Vikt: 64 kg
Position: Forward
Tidigare klubbar: KoPSe, Vantaa, TiPS, Djurgårdens IF

2009-12-23 18:00

Skrivet av: Webbredaktionen