Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Mia K Duisburg 2009
Foto: Volker Liberum

Rutin och talang stannar i LFC

Linköpings lag inför nĂ€sta sĂ€song börjar ta form allt mer. PĂ„ tisdagen gjorde klubben klart med bĂ„de rutin och talang i form av mittfĂ€ltaren Maria Karlsson och forwarden Jonna Andersson. – TvĂ„ spelare som vi absolut ville ha vĂ„rt lag nĂ€sta sĂ€song, sĂ€ger Bengt Ekholm.

Regerande svenska mästarna Linköping har fått ytterligare två byggstenar på plats i sitt lagbygge inför 2010. Den rutinerade och landslagsmeriterade ytterbacken och mittfältaren Maria Karlsson har skrivit på för kommande säsong samtidigt som framtidslöftet Jonna Andersson ritat på för 2+1 år.

– Det känns jättebra att vi har de här två tjejerna i laget nästa säsong. Två tjejer som också kommer från vårt närområde, säger Bengt Ekholm, sportansvarig i Linköpings FC.

Maria Karlsson har varit med i gamet länge och är den som tillsammans med Charlotte Rohlin varit med om LFC:s resa från division 1-lag till mästarklubb. Karlsson, som under större delen av sin karriär spelat till vänster på mittfältet, blev under fjolåret omskolad till back med gott resultat. I Maria Karlsson får LFC ytterligare en högklassig spelare i sitt lag och en spelare med en fantastisk vänsterfot.

– "Mia" har en vänster som är unik i Damallsvenskan, säger Ekholm.

16-åriga talangen Jonna Andersson är en spelare som LFC hoppas mycket på i framtiden. Talangen från Mjölby fick känna på hetluften redan under det här året och kommer med all sannolikhet ta nya steg under 2010.
– Jonna är en mycket snabb forward som vi tror väldigt mycket på, säger Ekholm.

2009-12-29 19:30

Skrivet av: Webbredaktionen