Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta Rohlin 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

Dags för Ärets första matcher

SĂ€songen Ă€r fortfarande lĂ„ngt borta, men i helgen inleder LFC i alla fall matchandet och det mot tuffast tĂ€nkbara motstĂ„nd i LdB cup i VĂ€xjö. – Ett vĂ€lkommet avbrott i vintertrĂ€ningen, sĂ€ger trĂ€naren Jörgen Petersson inför turneringen.

Redan på lördag 23 januari spelar vi vår första match för året. Göteborg står för motståndet och matchen ingår i LdB cup i Växjö.

Ett välkommet avbrott i vinterträningen och samtidigt en bra första test på laget och på enskilda spelare. Men för oss är prioriteringen klar, det är framförallt träning och förberedelse inför tävlingssäsongen som gäller. Detta gör att vissa spelare kommer att vila helt i turneringen (Josefine Öqvist), och några kommer att få begränsat med speltid på grund av respektives skadebakgrund.

Vi har inför turneringen fått tillskott från Kenty med tre spännande spelare, Erika Petersson, Emma Ekman och Josefine Conradsson, vilka ska bli spännande att följa.

Med tanke på spelaromsättningen i de olika klubbarna, kan vi konstatera att vi tillsammans med Umeå har haft en betydligt större sådan än LdB och framförallt Göteborg. Så här tidigt på året betyder detta en hel del, då flera spelare precis kommit på plats och börjat träna. Det betyder att i helgens matcher får LdB och Göteborg gälla som klara favoriter, men både vi och säkerligen även Umeå kommer att göra vårt bästa för att ta oss till söndagens final.

Vi kommer att stanna i Växjö även måndag och tisdag för att ha ett miniläger med träning, teambuildning och lite annat. Det gäller att passa på eftersom landslagslägren senare avlöser varandra.

Vänliga hälsningar

Jörgen och "Kuno"

2010-01-22 00:30

Skrivet av: Webbredaktionen