Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Tilda CL 2009
Foto: Filip Oskarsson

MĂ„nga LFC-spelare i landslag

Under senaste tiden har flera av LFC:s spelare varit i vÀg pÄ landslagslÀger. NÄgra har kommit hem, men för ett gÀng tar det Ànnu nÄgra dagar innan de ansluter till truppen. HÀr följer en kort lÀgesrapport.

Sofia Lundgren är i Algarve med svenska A-landslaget som en av tre målvakter. Dock kommer inte Sofia att matchas där, då svenska landslagsledningen valt Kristin Hammarström och Hedvig Lindahl till detta.

Charlotte Rohlin startar dagens match mot USA i Algarve Cup. Lotta har rehabtränat och successivt ökat belastningen, och ska nu vara klar för spel.

Nora Holstad Berge har som vanligt agerat lagkapten i Norges U23-landslag, nu i en fyrnationersturnering i La Manga. Oavgjort mot Tyskland (0-0), och 0-1 förluster mot England och USA. Nora har fått genomgående gott betyg efter matcherna.

Petra Larsson startade i Sveriges 2-2 match mot Norge i Algarve Cup, och gjorde en stark insats. Detta följdes upp med inhopp mot Island i 5-1 segern. I dagens match mot USA finns Petra med som ersättare.

Tilda Heimersson startar som mittfältare och kapten i det F91-landslag som idag spelar mot USA i La Manga.

Linda Sällström har startat båda Finlands matcher i Algarve Cup, och hon startar även i dag mot Danmark. Linda gjorde kvitteringsmålet mot Kina, i det som blev första matchen där Finland lyckats nå oavgjort mot detta motstånd.

Ingrid Schjelderup har spelat för Norges U-23 i samma turnering som Nora. Även Ingrid har fått mycket förtroende i startelvan, och gjort bra insatser.

Jonna Andersson har varit i väg med F17-landslaget på läger inklusive internmatch på Bosön.

Faith Ikidi har inte varit på landslagsläger, men hon ansluter till truppen idag inför årets säsong.

2010-03-01 14:25

Skrivet av: Jörgen Petersson