Topbanner Topbanner Twitter LFCTV p Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Amerikansk forward på tryout i LFC

Kasey Langdon
Foto: okstate.com

Kasey Langdon, 22 år, forward från Atlanta Beat i den amerikanska proffsligan, provspelar med LFC. Kasey fick lämna när Atlanta bantade ned sin trupp till 18 spelare i veckan. Hon har de senaste åren varit en tongivande forward i Oklahoma State University "Cowgirls".

Möjligheten har uppstått som ett resultat av att LFC och Atlanta fått till ett fint samarbete mellan klubbarna. Det är främst lagens tränare som inlett kommunikationen som sedan byggts på i klubbledningarna.
 
-Langdon är en offensiv spelare som fått väldigt goda rekommendationer så den här lösningen är perfekt, säger Jörgen Petersson, en av LFC:s tränare.
 
Kasey Langdon kommer alltså till LFC på ett tryout-kontrakt som gäller månaden ut. Hon landade i Linköping på lördagseftermiddagen och finns med i truppen redan mot Djurgården på söndagen.
 
Planen är dock att hon inte kommer att spela, utan får debutera mot Örebro kommande onsdag.
 
-Det var förstås tufft om forwardsplatserna i Atlanta, där bl a Ramona Bachmann, Mami Yamaguchi och tyska Shelley Thompson huserar. Kasey är en rörlig spelare som vi hoppas skall utmana som forward eller offensiv mittfältare i LFC-truppen, säger Anders Mäki, klubbdirektör.
 
 
 


 

2010-03-14 10:00

Skrivet av: Webbredaktionen