Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC Wildcats Svenska Spel F17
Foto: LHC Ord & Bild AB

LFC:s talanglag WILDCATS tar form

LFC satsar på talangerna 2010. Inte bara i A-laget, nu startar man dessutom upp ett talanglag för flickspelare, F17 i samarbete med Östergötlands Fotbollsförbund.

Laget kommer att bestå av Östergötlands distriktslag F17 och spela i den rikstäckande serien Svenska Spel F17.
 
-Enormt kul för oss i LFC att kunna satsa på talanger och minst lika kul för de aktuella spelarna att få spela mot storlag som Djurgården, AIK, Umeå IK och Malmö, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.
 
LFC har ingen egen ungdomsverksamhet, den ligger kvar i samarbete med Kenty efter bildandet 2004. Nu söker man ytterligare samarbeten på ett bredare sätt.
 
-Vi vill att vår region skall vara Damfotbollens huvudstad, säger Anders Mäki i LFC och berättar vidare:
 
-En viktig roll för LFC är att attrahera unga tjejer att börja spela fotboll. I Kentys division 1-lag har vi ett trappsteg nedanför LFC:s damallsvenska lag, men stegen nedanför finns ofta en lucka mellan spelarnas ordinarie lag och distrikslagsverksamheten som avslutas vid 16 års ålder. I och med att vi kan samla regionens talanger i ett slags förlängt distriktslag ges dessa chansen att utvecklas och stimuleras vidare i sin fotbollssatsning.
 
Östergötlands FF är med i samarbetet. Förbundet samlar ihop distriktslagen i 14-årsåldern och kör tre år fram till Cup Kommunal, som är motsvarande TV-pucken för fotbollstjejer.
 
-Sedan tar tyvärr distriktsverksamheten slut av både sportsliga och ekonomiska skäl, säger Jörgen Johansson i ÖFF.
 
–Därför blir detta ett perfekt komplement att fortsätt med distriktslaget i en riktigt bra serie ytterligare ett år för talangerna efter Cup Kommunal är slut, säger han.
 
Wildcats är ett komplement till spelarnas ordinarie föreningsverksamhet, precis som distriktslagen.

-Alla spelare kommer att spela kvar i sina ordinarie klubbar och serier och därför kommer vi att använda en väldigt stor trupp att välja spelare ur. Vi vill absolut inte ställa till det för de olika föreningarna utan bara bidraga med stimulans och utveckling för spelarna, förklarar Mäki.
 
F17-laget, LFC:s yngre lejon ”Wildcats”, kommer av reseskäl att spela dubbelmöten de flesta gångerna och bortamatcherna sker främst i Stockholm, dit Norrlandslagen möter upp. En resa till Skåne blir det också medan hemmamatcherna delas mellan Folkungavallen och lokala östgötaföreningars hemmaarenor.
 
-På Folkungavallen vill vi att Wildcats spelar några förmatcher till stora LFC och i övrigt ser vi gärna att regionen får ta del av toppfotboll för 16-åringar, säger Anders.
 
Det blir kickoff för Wildcats under påsklovet, även då i samarbete med Östergötlands Fotbollsförbund. Den gången inom ramen för ett annat flickprojekt som dels stimulerar till fortsatt satsning för talanger efter distriktslagsverksamheten tagit slut och dels ”Kompisfotboll” som syftar till att nyrekrytera de minsta tjejerna i 6-årsålderna att börja spela fotboll.
 
-Jag tycker både det är viktigt och mycket bra att klubbarna och förbundet kan samarbeta på det här sättet, avslutar Anders Mäki.
 
Seriespelet för Wildcats startar 2 maj med hemmamatch mot KIF Örebro. 
 
 
De leder LFC:s nya talanglag F17 ”Wildcats”

Gunnar Pettersson, 28 år, Mjölby
Huvudtränare
Moderförening: Mjölby AI
Ledaruppdrag: Ungdomstränare Mjölby Södra IF 2000-2003, Mjölby Södra Herr 2006-2007, Mjölby Södra Dam 2008, Mjölby AI J samt Östergötland F94 2009.
Spelarkarriär: Mjölby AI och Mjölby Södra IF, avslutades 2000 p g a knäskada.
Övrigt: Fyra års universitetsstudier i Science and Football i Liverpool, England 2003-2006.
Yrke: Föreningskonsulent
 
Åsa Lindbergh, 30 år, Vreta Kloster
Ass tränare
Moderförening: Ljungby IF
Ledaruppdrag: Ungdomstränare Ljungby IF 1996-2000, Spelarutveckling Smålands FF 1998 och framåt, Linköping Kenty DFF U/F14 2009-2010.
Spelarkarriär: Ljungby IF 1988-2000, Gimonäs CK (Umeå) 2000-2002, IK Sturehov Örebro 2002-2004.
Yrke: Lärare
 
Ulf Ingvarsson, Linköping
Lagledare
Ledaruppdrag: Ifjol lagledare i Linköping Kenty DFF:s U-lag.
 
 
>> Mer om Wildcats


2010-03-16 19:00

Skrivet av: Webredaktionen