Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Nya Parken
Foto: Parken Event

Premiären på Nya Parken

LFC:s seriepremiär mot Göteborg kommer att spelas på Nya Parken i Norrköping. Det är nu helt klart. Anledningen är förstås att Folkungavallen inte håller måttet efter den besvärliga vintern.

-Trist att inte kunna spela i Linköping, det är ändå vår hemvist, men nu är det som det är. Vi får vara tacksamma mot IFK Norrköping som låter oss spela på en av Sveriges finaste arenor, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Det blir tredje matchen inom ett halvår som LFC spelar på Nya Parken. I november mötte man Duisburg i Women's Champions League på arenan (förlust 0-2) och i söndags slogs Umeå tillbaka med 2-0 efter stabilt spel. Och nu är det dags igen, återigen en mycket fin match dessutom. Toppmatch direkt i premiären mot favorittyngda Kopparbergs/Göteborg som skall springa hem guldet 2010, om man får tro experterna.
 
Anledningen till matchflytten i samtliga dessa tre fall är att Linköping inte förfogar över en tillräckligt bra arena. I höstas på grund av UEFA-kraven och nu på vårkanten är det vädrets makter som ställt till det.
 
-Folkungavallen har inte tillgång till vare sig övertäckning eller värmeluftsaggregat och kostnaden på sexsiffriga belopp kan tyvärr inte en klubb i Damallsvenskan belasta sin ekonomi med. Dessutom är det viktigt att vi inte springer sönder planen för hela våren genom att chansa för tidigt, fortsätter Anders.
 
Längtar du efter den nya arenan som ändå är på gång till Linköping?
 
-Blandade känslor. Helst hade jag sett den invid Cloetta Center som planen var från början. Alternativet att finnas kvar på en upprustad Folkungavallen känns för mig personligen som mycket bättre än att slänga ut en arena på Östgötaslätten där inga människor passerar. Som klubbledare är det också enormt viktigt hur ekonomin runt en ny arena byggs upp. Ingen med sportsliga intressen är förtjänt av en fin arena om inte ekonomin totalt sett går ihop.
 
-Hela arenafrågan i Linköping bygger på att man ska kommersialisera central mark och sedan bygga en ny arena som i grunden inte är mycket bättre än den gamla, förutom att den är ny förstås, fortsätter han.
 
-Och jag är i alla fall säker på att det inte finns en enda tanke på att kommersialiseringen skall komma idrotten till del. Det plus den övriga arenahistoriken i den här kommunen avseende Cloetta Center gör väl att man kan känna oro, säger Anders.
 
Finns det inget att glädja sig åt?
 
-Jodå, vi är regerande svenska mästare, vi har under Jörgen och Kunos ledning redan tagit hem två prestigefyllda titlar den här säsongen och vi har ett bra lag på gång med många härliga individer och spelartyper som är enormt kul att engagera sig i.
 
-Och vi har i och med SM-guldet skapat PR för vår stad Linköping till ett värde av mer än 25 miljoner kronor i den enorma exponering som var guldveckorna i riksmedia, avslutar han.

2010-03-25 11:20

Skrivet av: Webredaktionen