Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Faith tr.match 2010
Foto: Filip Oskarsson

Östermatchen blir internmatch

Först ville LFC flytta kommande helgs genrep mot Öster till en bĂ€ttre plan. Men innan man hann lösa det sĂ„ ringde Öster Ă„terbud. SmĂ„lĂ€nningarna har mer Ă€n 10 spelare ur spel pĂ„ grund av skador och sjukdomar.

LFC skulle spela genrep mot Öster på Ryds konstgräs på lördag. Då konstgräset inte är av den kvalitet som önskas, man tränar bara där i undantagsfall, försökte man först flytta matchen till en annan arena.
 
Det jobbet fick dock avbrytas efter att Öster meddelat att man har svårt att få ihop lag till matchen.
 
-Det är ingen större panik. Det är landslagssamling inför VM-kvalet mot Wales dagen efter plus att en del andra landslag samlas så för själva matchens del klarar vi oss, säger Anders Mäki i LFC.
 
Nu tittar lagledningen i LFC på att köra en alternativ match istället.
 
-Vi får se, det kan bli delar av Öster, Kenty, kanske litet herrjuniorer och mer eller mindre en internmatch. Det lämnar jag åt våra tränare och lagledning att avgöra, fortsätter han.
 
Detta innebär att Linköpingspubliken på grund av olika orsaker inte fått chansen att se sitt LFC alls hemma i Linköping den här försäsongen.
 
-Vi får istället hoppas att publiken kraftsamlar till premiären som kan bli en av årets höjdarmatcher i Damallsvenskan, avslutar Mäki.
 
En premiär (LFC-Göteborg) som spelas lördag 3 april på Nya Parken i Norrköping.....!
 
 

 
 

2010-03-25 18:00

Skrivet av: Webredaktionen