Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Jessica ritade pÄ för LFC

Jessica Samuelsson
Foto: BildbyrÄn

En av Sveriges mest lovande försvarsspelare, 18-Ă„riga Jessica Samuelsson frĂ„n Smedby AIS, har valt att skriva pĂ„ för Linköping FC. ÖvergĂ„ngen tecknades före 31 mars, men hon kommer att spela kvar i moderklubben Smedby tills vidare.

Jessica har på kort tid utvecklats till en internationellt sett mycket bra försvarsspelare i sin åldersgrupp. Hon är en viktig kugge i Sveriges F19-landslag där hon spelar ytterback.
 
Hon har spelat fyra F17- och lika många F19-landskamper för Sverige och fanns med i truppen denna vecka i EM-kvalet mot Turkiet, England och Irland trots att hon är ett år yngre än de flesta kollegorna.
 
- Vi tror väldigt mycket på Jessica som har flera starka egenskaper som kan göra henne till en riktigt bra spelare, säger Jörgen Petersson, tränare i LFC.
 
- Hon har en snabbhet och fysik som är mycket bra även med allsvenska mått mätt. Hon har också en offensivlusta i sitt spel som är väldigt intressant. Det ska bli mycket spännande att följa hennes utveckling!
 
Jessica är registrerad för LFC, men kommer att spela kvar i Smedby tills vidare genom ett utlåningsavtal med LFC. Hon ansluter omedelbart till LFC-truppen men kommer även att vara tillgänglig för Smedby. Precis som Tilda Heimersson går hon i skola i Norrköping.
 
- Självklart är det positivt att klubbarna i Östergötland återigen fostrar fram mycket bra spelare. Det är också mycket roligt att de som i det här fallet väljer LFC som sin klubb fortsättningsvis. Jag hoppas att Smedby och andra klubbar i regionen känner stolthet för sitt arbete och den möjlighet de ger unga spelare att nå elitspel, avslutar Jörgen.
 
Jessica Samuelsson har skrivit ett treårskontrakt med Linköpings FC, som dock går att bryta efter två.
 
 
 
 
 

2010-04-02 10:00

Skrivet av: Webredaktionen