Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Charlotte Nordberg, Mariebo IK
Foto: Daniel Hultqvist, jnytt.se

LFC får åka till Jönköping i cupen

Mariebo IK, div.2-lag från Jönköping, blir LFC:s motståndare i Svenska Cupens tredje omgång 5 maj. En ny bekantskap för LFC som får hålla koll på laget bästa målskytt, Charlotte Nordberg, som redan gjort fyra mål i tävlingsmatcher denna säsong! På bilden deppar hon dock efter att Mariebo missat avancemang till div 1 i höstas.

Mariebo IK från Jönköping hör hemma i Div 2 Östra Götaland, en serie som man alltså vann ifjol. Segermarginalen blev hela tio poäng till Husqvarna FF men man missade alltså kvalet efter två förluster mot Enskede och Sils IF.
 
I serien spelar tre östgötska lag, alla från Norrköping, Smedby AIS, IFK Norrköping och Eneby BK. Det var också just Smedby som Mariebo spelade mot i seriepremiären den gångna helgen. MIK vann en målrik tillställningen med 4-3 på bortaplan.
 
I Svenska Cupen har Mariebo redan hunnit avverka två omgångar under april månad och man tog sig vidare båda gångerna utan problem. Först seger med 5-0 borta i Borås mot Mariedal och sedan seger hemma på Junebäcksvallens konstgräs med 5-1 mot Stångenäs AIS.
 
Mariebo har på de tre tävlingsmatcherna under april alltså gjort hela 14 mål och dessutom spridit dessa på en mängd målskyttar. Charlotte Nordberg är den enda spelare som gjort två mål i en match och det gjorde hon i 5-0-segern mot Mariedal. I övrigt är det idel enmålsskyttar, dock med just Charlotte som en sådan i båda de övriga matcherna. En spelare LFC får hålla litet koll på med andra ord.
 
Mariebovallen är MIKs ordinarie hemmaplan, men senast spelade man på konstgräs på Junebäcksvallen. Troligen är hemmaarenan klar för spel till 5 maj men klubben funderar också på att flytta matchen till den stora arenan i Jönköping, Stadsparksvallen.
 
Normalt skall förstås LFC vinna en sådan match men det är ju tjusningen med cupen att ibland slår motivation klass. Och det är Jönköpings bästa damlag som står för morståndet alltså!
 
 
 

2010-04-23 00:59

Skrivet av: Webbredaktionen