Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lollo Fors
Foto: Anders Andersson / damfotboll.com

Lollo Fors klar för LFC

Louise "Lollo" Fors har skrivit pÄ ett 1,5-Ärskontrakt med LFC. Lollo Àr 19 Är, en teknisk spelare med mycket bra bolltrÀff och med i landslagstruppen dÀr hon Àr pÄ vÀg att etablera en plats i startelvan. Hon kommer nÀrmast frÄn spanska Espanyol i Barcelona.

- Jag tror mycket på LFC och jag är övertygad om att de kan ge mig de bästa möjligheterna att utvecklas vidare som spelare, säger Lollo själv i en kommentar.
  
Louise debuterade i stora landslaget i augusti 2008 mot Rumänien och har på 101 matcher i Damallsvenskan gjort 19 mål. Hon fanns även med i landslagstruppen under EM i FInland 2009. 
  
- Vi ser Louise som en viktig spelare i vårt ”nya” lag och hon är en noga utvald spelare med spetskvalitéer som vi tror kan förstärka oss, säger Jörgen Petersson, LFC:s tränare.
 
LFC har haft kontakt med Lollo en tid och även varit nere i Barcelona på besök i hennes nuvarande miljö. 
 
- Helt tydligt är att perioden i Spanien har utvecklat Louise på flera plan, säger Jörgen vidare.
 
Louise Fors är uppvuxen i Stockholm med FOC Farsta som moderklubb. Hon kom till Hammarby 2004 där hon debuterade i Damallsvenskan som 14-åring. Efter fyra säsonger i Bajen hoppade hon på AIK:s storsatsning i två säsonger innan proffsäventyret i Barcelona.
 
- Vi har hela tiden letat efter en offensiv spelare och när Ingrid Schjelderup skadade sig blev behovet än större med tanke våra kommande uppgifter i Allsvenskan och Champions League. Därför är vi jätteglada över att Lollo väljer LFC och vi hoppas att klubben och hon kan utveckla varandra till framgångar, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Kontraktet gäller från 1 juli i år över hela säsongen 2011. Lollo kommer dock att ansluta till truppen redan under juni och finns bland annat med runt laget vid bortamatchen i cupen mot Kristianstad 9 juni.
 
Samma Kristianstad som ikväll gästar Folkungavallen för match i Damallsvenskan.
 
 
Foto: Anders Andersson / damfotboll.com samt damfotboll.com (lilla bilden)

2010-06-02 15:30

Skrivet av: Webredaktionen