Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Mikki nyförvÀrv i LFC

Michaela Johnsson
Foto: BildbyrÄn

Linköpings FC fortsÀtter att förstÀrka truppen inför den stundande höstsÀsongen. Senaste nyförvÀrvet heter Michaela Johnsson och hon kommer nÀrmast frÄn Ldb Malmö FC, dÀr hon mest varit utlÄnad till Stattena i Söderettan.

Först skrev Louise Fors på för LFC under säsongen. Nu väljer ännu en ung svensk spelare att skriva på för Linköpings FC mitt under säsongen. Det handlar om 18-åriga Michaela Johnsson som väljer att spela i Linköpings FC, Michaela kommer närmast från Allsvenska konkurrenten Ldb Malmö FC. Michaela, eller Mikki som hon kallas, har fem allsvenska matcher på meritlistan och har på dessa gjort ett mål, dessutom har hon gjort åtta landskamper för F-19 landslaget. Den nuvarande säsongen har hon spelat en match för Ldb Malmö FC och även varit på utlåningsavtal till Stattena IF i söderettan där hon har mäktat med fyra mål på elva matcher. ”Mikki” beskrivs som en snabb och löpstarkforward med stor ambition.

Michaela Johnsson om klubbytet: - Jag ville komma till en klubb där jag tror att jag kan utvecklas mest och bäst. Jag hade Jörgen som tränare i två år i Malmö, en period då jag utvecklades mycket, så det var naturligt att kontakta honom när jag ville byta miljö.

- LFC kändes bra direkt, och uppbackningen med exempelvis individuellt upplagd träning och styrka för varje spelare känns helt rätt, och det ska bli otroligt kul att få vara här. Jag vet att det blir en tuff tid med hård träning men jag är beredd att satsa allt för att nå så långt som möjligt.

Jörgen Pettersson, tränare i LFC om sitt senaste nyförvärv: - Mikki hade en väldigt snabb utveckling under 2008-2009. Hon kom till min dåvarande klubb som 16-åring från division 5, och hon tog sig in i A-truppen redan första året. Dessutom fick hon via bra prestationer och stor vilja och ambition göra allsvensk debut redan första året.

- Hon kommer att få jobba hårt, men jag vet att hon är beredd på det, och den träningsmiljö som skapats här kommer att hjälpa henne på vägen. Med egen drivkraft och med hjälp av en ambitiös spelartrupp och engagerade ledare har hon alla möjligheter att ta nya steg framåt i sin karriär.

Vi breddar nu A-truppen inför hösten då vi har mycket matcher med spel i damallsvenskan, cupen och Champions League. Michaela kommer att bära nummer 24 i LFC och hon är spelklar omgående.

Foto: www.svenskfotboll.com

2010-07-23 17:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson