Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Maria Edman ny
Foto: Peder Sterlinge

Maria X2 lämnar LFC

Linköpings FC tappar två spelare inför den allsvenska omstarten. Det handlar om målvakten Maria Edman och försvarsspelaren Maria Svensson som väljer att lämna regerande svenska mästarna.

LFC:s andramålvakt Maria Edman avslutar nu av allt att döma sin karriär som elitspelare. Hennes civila arbete sätter stopp för fortsatt satsning, meddelar LFC:s sportansvarige Bengt Ekholm. Maria kommer fortsättningsvis att motionera som utespelare(!) i Helsingborgslaget Råå IF.

- Jag har haft en jättefin tid i LFC säger Maria, men som nu ser fram mot att få röra sig över lite större delar av fotbollsplanen.

- Vi är väldigt nöjda med Marias insatser för LFC, säger Bengt Ekholm. Även om hon inte spelat så mycket, har hon med sin goda karaktär bidragit till att ge energi åt truppen.Maria Svensson, mittback och ytterback har också valt att lämna LFC och återvända till sin hemstad Norrköping, inför höstsäsongen. Efter sin korsbandsskada är hon nu fullt tillbaka fysiskt igen. Men som Maria själv säger: Konkurrensen om speltid i ett av Sveriges bästa lag är stenhård och nu ser jag fram mot att försöka bidra till att IFK Norrköping/Dam ska gå upp till div 1 nästa säsong.

Vi tackar Maria och önskar henne lycka till!

2010-07-31 13:30

Skrivet av: Webredaktionen