Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 

Ny mÄlvakt klar för LFC

Hilda Carlén nyförvÀrv
Foto: BildbyrÄn

Efter att Maria Edman aviserade att hon lÀmnar Linköpings FC agerade klubben snabbt. ErsÀttare blir Hilda Carlén, förstemÄlvakt i Sveriges framgÄngsrika U-20 lag som gjorde succé i U-20 VM för ett par veckor sedan.

Sveriges U20 landslag lyckades nyligen nå en mycket stark kvartsfinalplats i VM som spelades i Tyskland. Sveriges mål vaktades i samtliga matcher av 18-åriga Hilda Carlén. Även vid EM-finalen 2009 fick Hilda förtroendet från start.

LFC har nu lyckats knyta till sig denna mycket talangfulla målvakt, som backup till Sofia Lundgren, för resterande del av säsongen. Ett sedan länge god relation mellan LdB FC Malmö och LFC har möjliggjort denna lösning. LdB FC:s Niclas Carlnén har i allra högsta grad varit behjälplig för att utlåningen skulle bli möjlig.

Hilda Carlén:

- Jag får en jättechans att medverka i och runt allsvenska matcher, Champions League och avgörande matcher i Svenska Cupen. Detta ger mig ytterligare erfarenhet inför min fortsatta karriär.

- Samtidigt garanteras jag matchning via utlåningsavtalet med Stattena, så det är en kanonlösning för mig.

Bengt Ekholm, LFC :

- Med tanke på många viktiga matcher i höst är det viktigt för LFC att ha en fullgod backup på målvaktsposten. När det stod klart att Maria Edman inte hade möjlighet att förlänga sitt avtal med oss, har vi jobbat hårt för att finna rätt lösning.

- Med Hilda Carlén känns det som vi hittat helt rätt både med spelare och person. Denna lösning har bara vinnare: Hilda som får ytterligare erfarenhet, LFC som får en mycket bra och utvecklingsbar målvakt och LdB FC som ger en målvakt möjlighet till allsvensk erfarenhet.

Fakta om Hilda:
Namn: Hilda Carlén

Född: 1991-08-13

Position: Målvakt

Tröjnr i LFC: 2

Moderklubb: Öja FF

Tidigare klubb: LdB FC, Malmö

Landskamper: 14 st F19/U20

2010-08-02 11:30

Skrivet av: Webredaktionen