Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Kosse vs Piteå 2009
Foto: Filip Oskarsson

Kosse tillbaka i LFC!

Kosovare Asllani återvänder till Linköping redan i morgon. Hennes klubb, Chicago, ser ut att missa slutspelet och då skulle hon gå hela hösten utan möjlighet att spela matcher. Dessutom är det en landslagsuppehåll under andra halvan av augusti då hon ändå inte kan spela med Chicago. Hon beräknas bli spelklar till 15/8.

Kosovare har kommit överens med Chicago att avbryta säsongen för att inte försätta möjligheten till en transfer till en annan klubb för spel i höst. Den klubben blir nu LFC som varit förutseende och, i samråd med Chicago, registrerat Asllani för spel redan innan den 31/7 då transferfönstret stängde i Sverige, utifall att denna situation skulle uppstå.
 
-          Jättekul att komma tillbaka till Linköping efter en säsong i USA, där jag har blivit många erfarenheter rikare. Jag ser fram emot att växa i min ledarroll och hjälpa laget till framgång såväl som i ligan och i Champions League, kommenterar Kosse själv. 
 
Kosse har skrivit på för LFC för resten av säsongen 2010, men det är osäkert hur framtiden blir. Det är inte alls säkert att hon återvänder till USA.
 
-          Nästa års VM i Tyskland är något som jag satsar riktigt hårt på att komma med till och jag håller alla dörrar öppna inför framtiden, säger Kosse.
  
För Linköping blir det ett fint tillskott till truppen när laget kliver in i Champions League i höst.
 
-          Hon har ju erfarenhet både från tidigare Champions League-spel med LFC och stora internationella mästerskap på landslagsnivå. Det är ju också en mycket sevärd spelare för publiken, säger Jörgen Petersson, tränare i LFC.
 
LFC-truppen är därmed komplett inför hösten.
 
-          Precis som ifjol när Sara Larsson kom till oss så visste vi att chansen skulle finnas eftersom hela fyra av våra spelare åkte till USA i vintras. Så det känns jättebra för oss i klubben att få tillbaka en av våra guldmedaljörer. Dessutom hoppas vi för hela Damallsvenskans del att det är ett trendbrott att flödet av duktiga spelare åter går hitåt, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Kosovare Asllani gjorde elva mål under guldsäsongen i LFC, har gjort två mål på 13 matcher med Chicago och blivit utsedd till Veckans Spelare i början av juni i den amerikanska proffsligan. Hon har spelat 24 A-landskamper och gjort fyra mål.
 
Kontraktet med LFC gäller från 15 augusti men hon börjar som sagt med ett landslagsuppdrag. LFC räknar med att hon är spelklar redan till nästa hemmamatch mot Umeå den 17/8 om alla papper är klara och hon är redo.
 
Vi hälsar Kosse hjärtligt välkommen tillbaka till LFC! 
 
 
 
 

2010-08-06 10:55

Skrivet av: Anders Mäki