Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Sofia Lundgren ny
Foto: Peder Sterlinge

Sofia förlÀnger med tvÄ Är

MÄlvakten Sofia Lundgren, 28, har förlÀngt sitt kontrakt med LFC i tvÄ Är till. Det innebÀr att hon Àr LFC:s mÄlvakt minst till och med 2012. -"Jag tycker att de bÀsta förutsÀttningarna i Sverige finns i Linköping", sÀger Sofia i en kommentar.

Klubbledningen är också såklart nöjda med det påskrivna kontraktet.
 
- Vår ambition är att bli bäst i Sverige igen och även i Europa. Då känns det förstås enormt bra att få klart med i vårt tycke Europas och kanske världens bästa målvakt, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Sofia Lundgren kom till LFC 2009 och storspelade från första gången hon tog plats mellan stolparna. Det blev SM-guld och två cupsegrar direkt och trots att laget brandskattades en del har Sofia fortsatt spela bra.
 
- Alla vet vad en målvakt i lagsport betyder. Sofia har varit mycket viktig för laget och fantastiskt duktig som målvakt i match efter match. Det visar ju också statistiken så det är självklart att vi är glada över att få ha henne på plats två år till, fortsätter Anders.
 
- Hon är dessutom en enormt bra förebild för hela sin omgivning med sin professionella inställning. 
 
Sofia har under sejouren i LFC även återtagit positionen i landslaget efter ett par års frånvaro och är nu på allvar med och konkurrerar om en plats i startelvan med några andra målvakter.
 
- Jag trivs med livet och laget i Linköping. Det är en mycket proffsig klubb som ger mig de bästa förutsättningar. Allt runtomkring här är fantastiskt bra och jag vill såklart vara med på resan och fortsätta utvecklas tillsammans med laget och föreningen, säger Sofia.
 
Lundgren släppte in elva mål på 22 matcher guldåret 2009 och femton denna säsong i Damallsvenskan. Det utgör ett snitt på 0,36 mål per match eller ett insläppt mål var tredje match. Hon har nu spelat 202 matcher i Damallsvenskan totalt efter att tidigare har representerat Umeå IK och AIK.
 
Även Jörgen Petterson, tränaren, är förstås nöjd:
- Enormt skönt att ha klart med Sveriges bästa målvakt, kommenterar han kort.
 
Sofia har spelat 22 landskamper totalt varav två denna säsong.
 
- Det är också viktigt att ha fått klart detta tidigt. Det är en grundbult och en vägvisning om våra ambitioner med LFC. Vi vill helt enkelt kittla Linköping med näringsliv och invånare med att visa att LFC vill vara med och tävla om att bli bäst i Europa. På så sätt sätter vi en plattform som ska locka fram tävlingsnerven hos våra intressenter och därmed följa vår ambition. Vi är rankad åtta i Europa just nu och steget upp till första plats är inte så långt, men vi behöver så klart ett bra stöd för att nå toppen, avslutar Anders Mäki. 
 
LFC har två matcher kvar denna säsong, de två klart viktigaste som säsongen har utvecklat sig. 3 november tar man emot Sparta Prag på Folkungavallen i 16-delsfinalen i Women’s Champions League. Veckan därefter blir det returmöte i Prag. Ett lyckosamt utslag av de matcherna innebär att LFC är klara för kvartsfinal som spelas 16 och 23 mars 2011.
 
 

2010-10-22 14:00

Skrivet av: Webbredaktionen