Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Sofia Lundgren vs KIF 2009
Foto: Tobias Josefsson

Smyginvigning av LFC-grÀs

PÄ tisdagen Àr det smyginvigning av LFC:s konstgrÀs dÄ LFC trÀnar dÀr för första gÄngen. Journalister Àr inbjudna att slÄ straffar pÄ Sofia Lundgren. Vi fÄr se hur mÄnga som vÄgar...?

I eftermiddag, tisdag 26/10, kl.15.45 äntrar LFC:s A-lag den nya konstgräsplanen som LFC har byggt.
 
Detta är föreningens i särklass största investering någonsin som utförs i samarbete med Ispalatset i Linköping AB. Kommunnen finns med som delinvestor med 30% av kostnaden och erhåller också 30% av tiderna på planen till föreningsverksamhet.
 
- En förutsättning om LFC och regionen skall ha topplag i Sverige och Europa, säger Anders Mäki, klubbdirektör.
 
Innan har både LFC och Åtvidabergs FF rest utanför kommunens gränser för att träna på elvamanna konstgräs, då den enda plan som finns i Linköping ansetts som undermålig av tränare och spelare. Det som hänt senaste halvåret är att LFC och Åtvidaberg själva har investerat i sinegen plan för att kunna hålla upp den sportsliga kvaliteten. 
 
- Damfotbollen arbetar ju med knappa resurser som under den senaste åren blivit än mindre och därför är vi mycket glada att kommunen bidragit med 30% i investeringsstöd. Annars hade vi varit chanslösa att investera i vår plan och det kommer att bli tufft ändå. Målet är att det åtminstone blir en plus minus noll affär för LFC över tid, säger Anders.
 
I eftermiddag sker alltså smygpremiären, ett par veckor före planerad start. I samband med premiären bjuds journalister in för att slå en straff på LFC och landslagets Sofia Lundgren.
 
- En kul grej, hoppas att de antar utmaningen, avslutar Anders.
 
 
 
 

2010-10-26 10:00

Skrivet av: Webbredaktionen