Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lisa Klinga i F19
Foto: Bildbyrån

Talangfull forward till LFC

Lisa Klinga, forward, 19 år och ordinarie i F19-landslaget - har skrivit på ett tvåårskontrakt med LFC.

- En aggressiv, snabb och tuff offensiv spelare med ett mycket bra skott. Hon kommer att bli en tillgång i vår offensiv, säger LFC:s tränare Jörgen Petersson.
 
- Lisa är en väldigt spännande spelare som gjort en stark säsong i allsvenskan med Tyresö som också tog henne till VM truppen för U20 där hon dock fick lämna återbud pga skada, säger Jörgen vidare.
 
Lisa Klinga började spela fotboll i Hanvikens SK men flyttade redan som tioåring till Tyresö FF. Hon kom med i A-laget redan som 15-åring och har varit med på Tyresös resa upp i seriesystemet till årets fjärdeplats i Damallsvenskan.
 
- Efter att ha varit så länge i Tyresö känns det som det är dags för mig att hitta en ny miljö för att utvecklas vidare på alla plan, säger Lisa Klinga själv i en kommentar och fortsätter:
 
- Jag känner att den miljön finns i Linköping och LFC, och jag ser redan fram emot att börja. Jag har fått ett mycket bra intryck av föreningens ledare och tränare, och jag ska jobba stenhårt för att lyckas bli en viktig spelare i laget.
 
Den gångna säsongen blev ett mål för Lisa på 19 matcher i Damallsvenskan varav 13 från start. Hon har stått sig väl i konkurrensen från Tyresös namnkunniga offensiva spelare som tillkom vid det allsvenska avancemanget. Klinga har spelat 23 F19-landskamper och gjort fem mål samt tidigare sju F17-landskamper och tre mål.
 
-  Jag vill också tacka Tyresö FF och speciellt Hans Löfgren för min utveckling och all stöttning och hjälp under min tid i föreningen, avslutar Lisa Klinga.
 
 
 
 
 

2010-11-11 21:00

Skrivet av: Webbredaktionen