Topbanner Topbanner Twitter LFCTV p Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Fia L Växjö 2010
Foto: Filip Oskarsson

LFC gör comeback

Efter två års frånvaro gör LFC comeback i Östgöta Innefotbolls Cup som spelas 4 januari i Motala Sporthall. Tidigare har LFC fem inteckningar i cupen.

Av olika anledningar som begränsad tillgänglig spelartrupp och skaderisk har LFC inte deltagit i Innecupen i Motala de två senaste åren.
 
Men nu blir det comeback! LFC är lottad i en grupp med LSW (Motala), Vadstena GoIF, Mjölby AI och BK Zeros (Motala).
 
-Det är en bra start efter nyåret att spela litet tävlingsmatcher, även om man får vara litet försiktig. Det är viktigt för oss att visa upp LFC i länet både för publik och andra damlag, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC.
 
Turneringen spelas i Motala Sporthall enligt Futsal-regler med vissa undantag. Speldag är 4 januari 2011 och LFC:s grundspelsmatcher spelas enligt följande:
 
Tisdag 4 januari
12:40 LFC-LSW
14:40 Vadstena-LFC
17:40 LFC-Mjölby
19:40 Zeros-LFC
 
Därefter blir det eventuell kvart- och semifinal samma kväll samt om man lyckas ta sig till final, så spelas den onsdag 5 januari kl.20.30.
 
- Det är ett helt annat spel inomhus och på sporthallsgolv. Det blir såklart chansartat så vilket lag som helst kan slå oss trots att det rimligen skiljer en del i nivå på lagen utomhus. Men det är en kul cup med mycket publik och rolig att se, säger Anders.
 
LFC har nämligen goda minnen från denna cup. Det var första gången LFC överhuvudtaget visade upp sig efter att klubben bildats i november 2003. Det blev också lyckosamt med seger i januari 2004 och även en fortsättning inomhus med SM-guld i Jönköping en månad senare samma år.
 
LFC fortsatte spela innecupen ända fram till 2008 och det innebar fem turneringar och lika många segrar. Sedan blev det alltså uppehåll 2009 och 2010, då stora delar av truppen rehabiliterade sig och man valde att lägga upp säsongsstarten på annat sätt.
 
 

 

2010-12-02 21:35

Skrivet av: Webbredaktionen