Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Josefine Alfsson U20 VM 2010
Foto: Fridermann Vogel / FIFA.com

VM-back till LFC

Josefine Alfsson, 19 år och back i Sveriges U20-landslag som spelade VM i somras, har skrivit på ett treårskontrakt med LFC. -En ambitiös spelare med erfarenhet från många tuffa och viktiga matcher, säger Jörgen Petersson i LFC.

Josefine Alfsson kommer från Falköping där hon debuterade i Damallsvenskan redan som 15-åring 2007. Hon kommer närmast från LdB Malmö, där hon spelade tio matcher i Damallsvenskan, vann SM-guld och noterades för två mål.
 
-Det känns mycket bra att komma till LFC. Jag har bara hört bra om klubben och mina egna intryck när jag hälsat på är bara positiva!  Klubbens tydliga ambitioner och de mycket bra förutsättningar som finns gjorde att valet att vilja komma till LFC var enkelt, säger Josefine Alfsson i en kommentar. 
 
Josefine är en tuff spelare i närkampsspelet och visar en stor lojalitet i den roll hon får sig tilldelad. Hon har hon varit en väldigt viktig spelare för Sverige i internationella mästerskap. Hon har också trots sin unga ålder redan spelat 34 allsvenska matcher, där debuten skedde som 15-åring i moderklubben Falköpings KIK. Under det allsvenska debutåret 2007 spelade Josefine 18 av 22 matcher.
 
-Vi får en ambitiös lagspelare med egenskaper som är viktiga både på plan och utanför plan. Trots att hon bara är 19 år har hon en erfarenhet av många tuffa viktiga matcher och jag vet att hon kommer att kämpa och kriga varje sekund för att bli en viktig spelare i LFC, kommenterar LFC:s tränare Jörgen Petersson.
 
Under U20 VM i Tyskland i somras startade hon för Sverige som högerback i tre matcher och hade ett inhopp som central mittfältare i den fjärde. Under F19 landslagets framgång vid EM slutspelet i Vitryssland 2009 som slutade med silver, alternerade hon som högerback och vänsterback. 
 
-Bemötandet och engagemanget från de ansvariga i LFC har varit kanon både när det gäller det sportsliga och det sociala. Jag hade Jörgen som tränare under två år i Malmö då jag utvecklades mycket och det känns bra att få återuppta det samarbetet igen, säger Josefine.
 
-Att dessutom återigen få spela och träna ihop med Tilda, Lisa och Jessica från VM-laget är ju också positivt! Jag ser verkligen fram emot denna utmaning i en ny miljö där jag kan tillföra mitt och själv få möjlighet att bli ännu bättre, avslutar hon.
 
Josefine Alfsson blir alltså den fjärde spelaren i LFC-truppen från U20-landslaget tillsammans med Tilda Heimersson, Jessica Samuelsson och Lisa Klinga. Tilda har ju dessutom redan debuterat i A-landslaget.
 
-Det känns verkligen som om vi har lyckats kombinera erfarenhet med en rejäl portion ungdomlig entusiasm i vår trupp. Jag tror stenhårt på Josefine precis som de andra yngre spelarna och bli inte förvånade om några av dem slår igenom ordentligt 2011. Det känns också bra att ha längre kontrakt med dem så att båda parter i lugn och ro kan utvecklas tillsammans mot den absoluta världstoppen, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
 
FAKTA JOSEFINE ALFSSON
Namn: Josefin Alfsson
Född: 1991-08-20
Moderklubb: Falköpings KIK
Landskamper: 29 st F19/U20, 18 st F17/F18
Allsvensk debut: Som 15-åring i Falköpings KIK 2007

2010-12-23 18:50

Skrivet av: Webbredaktionen