Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Maria Cederholm
Foto: Tobias Josefsson

Cederholm åter till LFC

Maria Cederholm, 23-årig målvakt, återvänder till LFC efter en säsong i Linköping Kenty. Maria blir backupmålvakt till Sofia Lundgren.

Maria Cederholm, 23 år, kom till LFC som 19-åring 2007 och spelade med LFC i tre säsonger med avslutning guldåret 2009. Den sista säsongen har hon representerat Linköping Kenty DFF i Söderettan, men hon har även spelat med Kenty på utlåning från LFC åren innan.
 
- En mycket bra lösning för LFC. Maria är en mycket positiv och klok person som förutom att hon är en bra målvakt även tillför laget och föreningen en hel del utanför planen, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Maria Cederholm har Rydebäcks IF som moderförening men representerade Stattena innan hon kom till LFC 2007. Maria är noterad för en flicklandskamp och fyra U23-landskamper.
 
I LFC-tröjan har hon funnits med vid 56 matcher, dock endast tre spelade damallsvenska matcher och ett tiotal cupmatcher. Hon spelade även en Champions League-match i kvalet 2009 mot nordirländska Glentoran (3-0).
 
Maria som parallellt med fotbollssatsningen även satsar på en civil karriär har skrivit på ett kontrakt som gäller fram till VM-uppehållet i första hand.
 

2010-12-30 12:00

Skrivet av: Webbredaktionen