Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Kathryn Kate Gill
Foto: FIFA.com

Asiens bÀsta till LFC!

Linköpings FC förstÀrker sin spelartrupp med forwarden Kathryn Gill, 26. Australiska Gill spelade ifjol i Malmö dÀr det blev nio mÄl pÄ 16 matcher. Hon blev i november utsedd till Asiens bÀsta damfotbollsspelare. -Jag Àr glad och tacksam över att fÄ bli en del i LFC och i ett spÀnnande lag, sÀger Gill i en kommentar.

-För mig handlar fotboll om att ständigt vilja bli bättre och att lära mig mer. Det var också avgörande för att jag verkligen ville till Linköping och jag är glad och tacksam över att få bli en del i LFC och i ett spännande lag, säger Kathryn Gill.
 
Gill kommer närmast ifrån Perth Glory i hemlandet Australien, men har tidigare spelat i AIK, Sunnanå och Malmö. Under 2010 gjorde hon nio mål på 16 matcher i LdB Malmö. Kathryn Gill mäter inte mindre än 180 cm i strumplästen. 
  
-En huvudspelare av hög internationell klass som dessutom visat att hon är en matchvinnare även mot de bästa lagen, säger Jörgen Petersson, tränare i LFC.
 
-Kathryn var väldigt tydlig med att hon verkligen ville hit och det känns mycket bra att hon ansluter till oss i februari, fortsätter han. 
 
Kathryn "Kate" Gill har spelat de senaste åren i Sverige. Med AIK, Sunnanå och Malmö har hon gjort 19 mål på 54 matcher i Damallsvenskan. Förutom att hon fick vara med i vinna guld i Damallsvenskan var 2010 ett mycket lyckosamt år för Gill. Hon gjorde det avgörande målet i VM-kvalvinsten mot Japan vilket kvalificerade Australien som första nation till VM i Tyskland 2011.
 
I Asiatiska mästerskapen (Asian Cup) i oktober tog landet sin första titel via finalseger mot Nordkorea. Och som bevis på en riktigt bra säsong belönades hon i november med att väljas till Asiens bästa kvinnliga fotbollspelare 2010 vid den årliga galan i Kuala Lumpur.
 
-Jag är övertygad att LFC kan hjälpa mig att bli ännu bättre och jag hoppas att jag ska kunna bidra med min kunskap. Det ska bli riktigt kul med Champions League och en spännande Allsvenska, säger hon.
 
Värvningen av Gill är strategisk med tanke på just Champions League.
 
-Vi är bland de åtta bästa i Europa. Då behövs det spelare med stor erfarenhet från internationella matcher. Kathryn passar mycket väl in på den beskrivningen och nu känner vi att vi har en mycket kompetent trupp att ta oss an säsongen, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Även Jörgen Petersson är nöjd med truppens utformning.
 
-Det är positivt för laget, föreningen och inte minst för de unga spelarna att vi har några spelare med gedigen erfarenhet från den högsta nivån i världen även internationellt. Sammantaget ger det en mycket dynamisk trupp med enorm potential och erfarenhet.
 
Kontraktet med Kathryn Gill gäller i första hand fram till VM i sommar men med en option på en förlängning. Hon kommer till Linköping i mitten av februari.
 
LFC har nu rekryterat flera unga spelare inför 2011, men också erfarna, internationella spelare från Danmark och Australien samt en tränare, Denise Reddy, från USA.
 
 
BILDER: FIFA.com
 
 
 
 
 

2011-01-04 11:35

Skrivet av: Webbredaktionen