Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Arena Linköping
Foto: White Arkitekter

LFC med i arenaprojekt Linköping

Botrygg i Linköping har vunnit anbudstävlingen om att få bygga den nya fotbollsarenan i Linköping. LFC är med som samarbetspartner i projektet för arenan som skall vara klar i god tid före EM 2013.

Kommunstyrelsen i Linköpings kommun meddelade den 8 februari att Botrygg, efter upphandling, kommer att få bygga Linköpings nya arena i Kallerstad. Projektet kommer att drivas i nära samarbete med LFC.
 
Botryggs förslag som ritats av White Arkitekter bygger på en arena integrerad med kommersiella lokaler. Förutom fotbollsplan kommer den även att rymma verksamheter såsom restaurang, sportbar, företagshotell samt butiker.
 
Byggnationen är beräknad att börja i augusti 2011 och ska sedan färdigställas under hösten/vintern 2012. Den nya arenan, som är ett led i den fortsatta utbyggnaden av Kallerstad, kommer att ge Linköping ett nytt landmärke åt norr. Det kommer att bli en arena fylld av aktivitet under årets alla månader, en arena där publikupplevelsen alltid står i fokus.
 
-Vi i LFC har varit med i projektet från början tillsammans med Botrygg. Summan av deras kompetens inom branschen, ihop med vår kompetens dels från fotbollen men också erfarenheterna från Cloetta Center avseende publikkomfort har åskådliggjorts på ett mycket fint sätt av White Arkitekter, säger Anders Mäki i LFC.
 
Eftersom Botryggs anbud vann kommer projektet nu direkt in i nästa fas. Även där kommer LFC att vara med.
 
-Vi känner tydligt att detta är fotbollens arena. Botrygg är inte med i projektet av ekonomiska skäl för att maximera någon vinst eller liknande, tvärtom har de visat ett hjärta för fotbollen som vi hoppas skall ge förutsättningar för att framgångsrika lag ska kunna spela på arenan i framtiden, avslutar Anders.
 
Läs mer om arenan:

» Botryggs hemsida
» Linköpings Kommuns hemsida
» Svenskfotboll.se


 
 

 

 

2011-02-09 14:40

Skrivet av: Webbredaktionen